Türk e-Spor Oyuncuları Ne Kadar Kazanıyor?

Monster Notebook  10 Mart 2019

Haberler

eSpor kavramı, dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek yaygınlaşıyor ve gençler tarafından profesyonel bir meslek şeklinde değerlendiriliyor. Aslında bunda haksız da sayılmazlar, zira kendilerini ispatlayan eSpor’cular, katıldıkları maçlardan hiç de azımsanmayacak ölçüde paralar kazanabiliyor. Bunun yanında sponsorluk anlaşmaları ve diğer yan unsurlar da devreye girince, eSpor’culuk, oldukça kazançlı bir işe dönüşebiliyor. En ünlü Türk e-Spor oyuncuları, katıldıkları maçlardan dolar bazında toplam ne kadar kazanmışlar, gelin birlikte bakalım.

Can “XANTARES” Dörtkardeş

CS:GO’daki başarısıyla ses getiren XANTARESS, şu an Türkiye sıralamasında 1. sırada yer alıyor. Katıldığı toplam 67 turnuvadan bugüne kadar elde ettiği gelir, tam 193.154 dolar.

Kaan “Fujitora” Çekli

Türkiye’deki Heartstone oyuncularının kendilerine idol olarak belirledikleri isimlerden Fujitora, Türkiye sıralamasında 2. sırada bulunuyor. Şimdiye dek katıldığı yalnızca 4 turnuvadan kazancı ise 152.465 dolar.

Ahmet “paz” Karahoca

Maçlarda hiç şakası olmadığını gösteren paz, bunun karşılığında başarısını da kimselere kaptırmıyor. Counter-Strike: Global Offensive’in en başarılı Türk oyuncularından biri olan paz, şimdiye kadar katıldığı 30 turnuvadan toplam 145.977 dolar kazanmış.

Engin “ngiN” Kor

Yine bir CS:GO oyuncusu olan ngiN, kazanç bazında Türkiye sıralamasında 4. sırada. 2015-2019 yılları arasında katıldığı toplam 39 turnuvadan 141.138 dolar kazanan profesyonel oyuncu, başarısını her geçen gün artırarak kariyerine devam ediyor.

Buğra “Calyx” Arkın

Maçlardan elde edilen kazanç sıralamasında Türkiye’de 5. olan ve dünya sıralamasında 676. sırada kendine yer bulan Calyx, şimdiye kadar katıldığı CS:GO turnuvalarından toplam 140.331 dolar kazanmış.

Özgür “woxic” Eker

 

Listenin 6. sırasında, rakiplerini epey üzen woxic bulunuyor. 44 turnuvadan toplam 91.726 dolar kazanan başarılı CS:GO oyuncusu, dünya sıralamasında ise 1012. sırada.

Emre “Refl7ction” Delikara

 

Diğer oyunlara kıyasla çok daha yeni piyasaya giren ve dünya çapında milyonlarca oyuncunun göz bebeği haline gelen Fortnite’ta harikalar yaratan Refl7ction, katıldığı yalnızca 8 turnuvadan toplamda 70.775 dolar kazanmış. Türkiye kazanç sıralamasında 7. sırada yer alan oyuncu, bu kazancın tamamını 2018’de elde etmiş.

Asım Cihat “Fabulous” Karakaya

League of Legends maçları da oldukça popüler ve bu maçlarda başarılı olan, her zamanki gibi kazanıyor. Fabulous da buna örnek teşkil ediyor. Türkiye kazanç sıralamasında 8. sırada yer alan profesyonel oyuncu, şimdiye kadar katıldığı 20 turnuvadan toplam 60.779 dolar kazanmış. Elde ettiği en yüksek kazanç ise 2018 yılına ait.

Listede yer alan veya almayan tüm Türk e-Spor oyuncularına başarılarının ve kazançlarının devamını diliyoruz.

Paylaş: