Ücretsiz Bilgisayar Oyunlarını İndirebileceğiniz Siteler!

Monster Notebook  15 Temmuz 2024

Haberler

Steam’in dolar kuruna yeniden dönmesi, Epic Games Store’un oyun fiyatlarına zam yapmaya başlaması, Sony’nin PlayStation Store’unda, standart oyunların bile 2.700 liralara ulaşması, oyuncuların yeni oyunlara erişmesini giderek zorlaştırıyor. Bu noktada bilgisayar oyunlarına ücretsiz ve yasal yollardan erişmek, oyunseverler için büyük bir avantaj hâline geliyor. Peki, hangi platformlardan ya da sitelerden yasal olarak ücretsiz bilgisayar oyunları indirebileceğiniz bazı platformlar:

Steam (https://store.steampowered.com/?l=turkish)

steam

Yazının girişinde kendisinden biraz söz ettiğimiz ve oyuncuların hâlâ gözbebeği olan Steam, Valve Corporation tarafından geliştirilen ve yönetilen bir dijital dağıtım platformu. Platformda, oynaması ücretsiz olarak erişilebilen birçok oyun bulunuyor ve popüler ücretsiz oyunlar arasında; Dota 2, Team Fortress 2 ve Warframe gibi çeşitli yapımlar bulunuyor. Steam’de oyun demo’larının da yer aldığını ekleyelim.

Epic Games Store (https://store.epicgames.com/tr/)

epic games

Sistemine dâhil olan herkese, her hafta bir ya da daha fazla ücretsiz oyun sunan Epic Games Store, oyunseverlerin favori oyun platformlarından birine dönüşmüş durumda. Fortnite, Rocket League ve Genshin Impact gibi popüler oyunlar, Epic Games Store’da ücretsiz olarak yer alıyor. Ayrıca Epic Games Store, bağımsız yapımları ücretsiz olarak sunarak geniş bir oyun yelpazesine hayat veriyor.

GOG (https://www.gog.com/en/)

gog.com

Arkasında, The Witcher serisi ve Cyberpunk 2077’den tanıdığımız Polonyalı şirket CD Projekt’in bulunduğu GOG.com, özellikle eski ve klasik oyunları ücretsiz olarak oyuncularla buluşturuyor. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan GOG, DRM’siz oyunlar sağlayarak oyunların herhangi bir kopya koruma sistemi olmadan indirilmesini ve oynanabilmesini mümkün kılıyor. Platformun sunduğu popüler ücretsiz oyunlar arasında Ultima 4 ve Beneath a Steel Sky gibi klasikler boy gösteriyor.

Battle.net (https://eu.shop.battle.net/tr-tr)

battle.net

Activision Blizzard tarafından yönetilen Battle.net, Blizzard oyunlarını sevenler için mükemmel bir seçenek olmaya devam ediyor. World of Warcraft, Hearthstone ve StarCraft II gibi popüler oyunlar buradan ücretsiz olarak indirilebiliyor. Ancak oyunların ücretsiz sürümlerinin, belirli yönlerden kısıtlanmış olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

Itch.io (https://itch.io/)

itch.io

Bağımsız oyun geliştiricilerinin oyunlarını sergilediği ve ücretsiz olarak sunabildiği bir platform olan Itch.io, özellikle indie ve deneysel oyunlar arayan oyuncular için uygunluk gösteriyor. Platformda, çeşitli türlerde birçok ücretsiz oyun bulunuyor. Oyuncular ayrıca diledikleri takdirde, geliştiricilere bağış yaparak onları destekleyebiliyorlar.

My Abandonware (https://www.myabandonware.com/)

myabandonware

Retro ve nostaljik oyunlar arayanlar için harika bir kaynak olan 15.000’den fazla “abandonware” oyun içeren My Abandonware, 1970’lerden 2000’lere kadar olan dönemde yayımlanan birçok oyunu ücretsiz olarak oyuncularla buluşturuyor. Bu oyunlar arasında Silent Hill 2, Need For Speed, Warcraft, gibi klasikler de yer alıyor. Ancak bu sitenin hukuki yönden gri tarafta olduğunu belirtmek gerekiyor

Kongregate (https://www.kongregate.com/)

kongregrate

Kongregate, oldukça büyük bir çevrim içi oyun koleksiyonuna sahip platformlar arasında bulunuyor. Aksiyon, kule savunma ve devasa çevrim içi rol yapma oyunu gibi çeşitli türlerde oyunlar sunan Kongregate’de oturum açarak rozetler toplanabiliyor ve başarımlar kazanılabiliyor.

Reddit (https://www.reddit.com/r/FreeGameFindings/)

REDDİT

Listedeki en sıra dışı ücretsiz oyun kaynağı, Reddit’in r/FreeGameFindings alt dizini oluyor. Kullanıcıların ücretsiz oyunları paylaştığı ve bulduğu bir topluluk olan r/FreeGameFindings alt dizininde, çeşitli geliştiricilerin ücretsiz oyun teklifleri ve hediye oyunlar hakkında bilgiler yer alıyor. Reddit, oyuncular arasında iletişimi ve oyun paylaşımını teşvik eden dinamik bir platform olmasıyla biliniyor ve oyun arşivini genişletmek isteyen oyun tutkunları, web tarayıcılarındaki yer imlerine, bu adresi ekliyorlar.

Eğer siz de edindiğiniz ücretsiz oyunları, performans sorunlarıyla uğraşmadan, yüksek çözünürlükte ve ileri düzey grafik detay seviyesinde oynamak istiyorsanız, vakit kaybetmeden Monster imzalı oyun bilgisayarlarıyla tanışın. Abra, Tulpar ve Semruk ailesindeki yüksek performanslı oyun bilgisayarları, sizinle buluşmayı bekliyor.

Paylaş: