Battlefield 1 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  26 Şubat 2019

HaberlerOyun

İlk oyunuyla savaş alanına çıktığında büyük ses getiren ve geçen zamana karşın yitip giden oyunların arasına karışmaktansa arkasına tarihi gerçeklikleri de alarak eşsiz bir seri haline dönüşen Battlefield, ezeli rakibi olan yapımların arasından sıyrılmayı, Battlefield 1 ile başardı. Yapımın tek kişilik senaryo modu, bir tema üzerine kurulu olarak seyretse de özellikle bazı sahneler, Türk oyuncuları rahatsız etmişti haklı olarak. Seri içinde ilkleri yapan bir oyun olması, Battlefield 1’i, performans canavarı bir yapım olmaktan geri koymamıştı. DICE’ın geliştirdiği Frostbite 3 oyun motoruyla sinematik bir deneyim sunan oyun, Birinci Dünya Savaşı’nın o ilkel ama vahşi havasını oldukça iyi yansıtıyordu. Oyun, adı üstünde Battlefield olunca, yapımın çoklu oyuncu modu da tahmin edileceği üzere epey zorlu ve gerçekçiydi. 64 kişilik çoklu oyuncu haritaları sisteme hayli yük bindiriyordu. Bugün bile birçok oyuncunun yüksek çözünürlükte ve yüksek detay seviyesinde oynayamadığı yapımın, sistem gereksinimlerine gelin birlikte bakalım.

Battlefield 1 ile Sabit Diskte Kocaman Bir Delik Açmak Mümkün

Oyun otoritelerinden yüksek puanlar alan ve AAA bir oyunun o güne kadar yapmadığını yaparak cesur bir adımla Birinci Dünya Savaşı’nı konu edinen Battlefield 1, “They Shall Not Pass” ve “In the Name of the Tsar” başta olmak üzere toplam dört genişleme paketi aldı. Bu paketler dikkate alındığında oyunun tavsiye edilen sistem gereksinimlerinde yer alan 50 GB’lık alanın yeterli olamayabileceğini söylenebilir. Hala güncelliğini koruyan ve çeşitli yamalarla iyileştirilen oyun için diskte 60+ GB civarı kocaman bir delik açmak mümkün, bu bakımdan oyunu mekanik diske kurmanız yerinde olabilir. Yüksek kapasiteli bir SSD’niz varsa, elbette bu seçeneği de değerlendirebilirsiniz.

Çoklu Oyuncu Haritaları CPU Bağımlılığına Devam Ediyor

Oyunun hem minimum hem de tavsiye edilen sistem gereksinimleri, birçok oyuncuyu üzecek cinsten. Oyunun geliştiricileri, minimum sistem gereksinimlerinin işlemci tarafında AMD FX-6350 veya Intel Core i5-6600K modellerinin uygun olduğunu belirtiyor. 8 GB bellek, 2 GB VRAM’li AMD Radeon HD 7850 ya da NVIDIA GeForce GTX 660 ekran kartları da oyunun Full HD çözünürlükte oynanabilir düzeyde kalmasını sağlıyor. Ancak tavsiye edilen sistem gereksinimleri, oyunu özellikle 60 fps düzeyinde oynamak isteyenlere soğuk terler döktürebiliyor. Zira işlemci cephesinde AMD FX 8350 veya Intel Core i7-4790 ayarındaki modeller öneriliyor. RAM miktarı 16 GB seviyesine taşınıyor ve ekran kartları, AMD tarafında Radeon RX 480’e, NVIDIA tarafında ise GeForce GTX 1060’a evriliyor. Oyunu Full HD çözünürlükte 60 fps’de oynamak, bu donanım bileşenleriyle mümkün olsa da 2K ve 4K çözünürlükler için gerek işlemci gerekse ekran kartında daha güçlü modellerin kullanılması öneriliyor. Öte yandan oyunun işlemci bağımlısı olması, ilgili bileşenin etkin şekilde soğutulmasını mecbur hale getiriyor, aksi halde throttle yapan işlemci nedeniyle performans kayıpları yaşanabiliyor.

Bambaşka Bir Çehre Kazanan Monster’la Battlefield 1’in Tadını Çıkarın

Battlefield 1’in göz korkutan sistem gereksinimlerine; Abra, Tulpar ve Semruk serisine dahil olan her modelle gülüp geçen Monster, oyun tutkunlarının Full HD çözünürlükte ve 144 Hz yenileme hızı sunan ekranlarla oyunun tadını çıkarabilmelerini sağlıyor. Intel’in dokuzuncu nesil işlemcileri ve NVIDIA’nın RTX 2000 serisiyle güçlendirilen çözümleriyle, yapımı 4K çözünürlükte oynamak isteyenlere de yeşil ışık yakan Monster, oyundaki dramatik sahnelerin alabildiğine gerçekçi şekilde deneyimlenebilmesine olanak veriyor.

Battlefield serisinde iddialıysanız ve sahalarda hem takımınızı hem de kendinizi başarıdan başarıya taşımak istiyorsanız, zaman kaybetmeden dilediğiniz Monster oyuncu bilgisayarını alın.

Paylaş: