CS:GO’da Saniyede Yüzlerce FPS Almak Artık Çok Kolay

Monster Notebook  6 Mart 2019

HaberlerOyun

Bir mod olarak başlayıp oyun tarihinin belki de en çok oynanan ve oynanacak oyunu haline gelen Counter-Strike: Global Offensive, Steam popülerleşip adeta bir para basma makinesine dönüştüğünden bu yana oyuncular tarafından tembellikle suçlanan Valve’in yeni göz bebeği. Bu eleştiriyi yapan oyunculara katılmakla birlikte Valve’in o kadar da tembel olduğunu düşünmüyoruz, en azından CS:GO’ya en yeni oyun akımlarından biri olan battle royale modunu kazandıran Danger Zone’u eklemeleri, Valve için küçük, oyuncular için büyük bir adım oldu. Bu gelişmelere paralel olarak CS:GO, Steam hesabı olan herkes için ücretsiz bir oyuna dönüştü ancak yapımın artık kanserli bir hücreye dönüşen olumsuz yanlarından kurtulmak için halihazırda satışta olan CS:GO Prime Status Upgrade almak gerekebiliyor. Half Life 2 motorunun geçkin yaşını belli etmemeye çalışan ve bu yılın Ağustos ayında yedinci yaşını kutlayacak olan CS:GO’nun sistem gereksinimleri, beraberinde getirdiği yeniliklerle değişiklik gösteriyor. Gelin, oyunun sistem gereksinimlerine birlikte bakalım.

CS:GO İçin Diskinizde 17968 MB’lık Yer Açmaya Ne Dersiniz?

GB cinsinden değil de MB cinsinden yazınca biraz korkutucu olabilse de oyunun resmi sistem gereksinimlerinin belirttiği 15 GB’lık alanın aksine, Steam üzerinden yapımın temel sürümü indirildiğinde diskte tamı tamına 17968 MB’lık bir delik açılıyor. Oyunun çıkışının üzerinden geçen yıllar, eklenen eşyalar, diyaloglar, grafik tarafındaki yenilikler ve tabii ki oyun modları düşünüldüğünde bu artış haklı sayılabilir. CS:GO Prime Status Upgrade ve IEM 2019 Katowice CS:GO Major Championship Viewer Pass alırsanız, oyunun diskinizde tuttuğu alanda farklılık oluşabilir, buna göre önleminizi almanızı öneririz. Oyunun hızlı açılması ve yüklenme sürelerinin kısalması için de yapımı -varsa- SSD bölümüne kurmanızı tavsiye ederiz.

Güncel Donanımlarla Saniyede 100+ Kare Almak Çocuk Oyuncağı

Yapımı internet üzerinden oynayan, ping sorunlarını tamamen çözen, monitöründeki input lag ve ekran yenileme hızlarını ideal seviyeye getirdikten sonra oyundaki rakiplerini, muazzam taktiklerle etkisiz hale getirmek isteyenler, oyunda 100+ fps değerlerinin tadını çıkarabiliyor. CS:GO’nun oyun motorunun biraz eski olduğu, rekabetçi oyun sınıfında yer aldığı ve büyük grafik geliştirmelere kapısı kapalı olduğu için oyunda yüksek kare/saniye değerlerini elde etmek zor olmuyor.

Yapımın resmi sistem gereksinimlerinde, Intel Core 2 Duo E6600 veya AMD Phenom X3 8750 işlemcileri mevcut. Her iki işlemci de yapımın çıkışından epey süre önce bilgisayar kullanıcılarıyla buluşan donanım bileşenleri ancak oyunun HL2 motorunu kullanması, bunu önemsiz kılıyor. RAM tarafında da benzer bir durum var; oyun, bugün tek başına işletim sistemlerinin kullanabileceği düzeyde 2 GB RAM’e gereksinim duyuyor. Ekran kartı cephesinde ise yine, yalnızca bugün değil CS:GO’nun çıktığı dönemde bile pek çok oyun için yeterli olamayacak 256 MB bellekli ekran kartının yeterli olduğu belirtilmiş.

Yeni Nesil Donanımlarla Güçlenen Canavarla 4K’ya Yolculuk

Bugün en temel seviyedeki işlemci ve ekran kartının bile belirtilen donanım bileşenlerinden daha güçlü olduğu düşünüldüğünde CS:GO’nun Full HD çözünürlükte 100+ karelerde oynanabileceğini tahmin etmek güç değil. Ancak rekabetçi oyunculuğu 2K ve 4K çözünürlüklerde akıcı şekilde sürdürmek isteyenler, özellikle ekran kartı güçlü oyun bilgisayarlarını edinerek hedeflerine ulaşıyor. Hatta modern bilgisayarlarda 200-300’lü kareleri yakalamak bile güç olmuyor.

CS:GO başta olmak üzere hem rekabetçi hem de senaryo tabanlı oyunları, 4K’ya varan çözünürlüklerde oynamayı planlıyorsanız, Monster’ın yeni nesil donanımlarla güçlendirilen oyuncu bilgisayarlarını tercih edebilirsiniz. Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyuncu bilgisayarlarıyla oyun meraklılarının bir numaralı yardımcısı haline gelen Monster’ı seçerek siz de oyunlardaki başarınızı artırabilir, oyun deneyiminizi ulaşılması güç bir noktaya taşıyabilirsiniz.

Paylaş: