Discord Müzik Botu Ekleme Nasıl Yapılır?

Monster Notebook  28 Haziran 2021

İncelemeler

Başta oyuncular olmak üzere teknolojiyle içli dışlı olan herkesin hayatının bir parçası hâline gelen Discord, iletişim ve veri paylaşımı gibi konulardaki üstünlüğünü tüm dünyaya kanıtladı. Özellikle oyun yayıncıları tarafından değerlendirilen ama gerek birkaç kişiye gerekse bir topluluğa yönelik iletişim platformu olarak da kullanılabilen Discord, eğlenceli zaman geçirtecek birçok özelliğe de sahip. Bot şeklinde nitelendirilen ve Discord sunucusuna dâhil olan kullanıcıların keyifli anlar yaşamalarına imkân tanıyan yeteneklerle donatılan eklentiler, sunucularını daha ilgi çekici kılmak isteyenlerin de beğenisini kazanıyor. Bahse konu bot özelliklerinden biri de müzik botu. Sunucusundaki tüm kullanıcılara müzik yayını yapmak isteyen teknoloji tutkunlarının tercih edebileceği birçok müzik botu bulunuyor ve kullanım komutları farklılıklar içerse de hemen her biri benzer mantıkla çalışıyor. Peki, Discord müzik botu ekleme nasıl yapılır, bot eklenirken nelere dikkat etmek gerekir? Gelin, bunların yanıtlarını birlikte arayalım.

Adım Adım Sunucu Oluşturma ve Bot Ekleme

Discord ile yeni yeni tanışmaya başladıysanız müzik botu eklemek için öncelikli olarak bir sunucu oluşturmanız gerekiyor. Sunucu açmak için Discord uygulamasının PC sürümünü açmalı ve pencerenin sol üst kısmındaki yeşil renkli “+” butonuna tıklamalısınız. ”Bir sunucu oluştur” penceresini gördükten sonra ne tip bir sunucu hazırlamak istediğinize dair yönlendirmeyi, hedeflediğiniz şekilde işaretleyip sunucu oluşturma işlemini tamamlayabilirsiniz. Sonrasında arkadaş daveti ve sunucu özelleştirme gibi ayrıntıları gözden geçirebilirsiniz.

Arkadaşlarınızdan ya da takip ettiğiniz yayıncılardan öğrendiğiniz, işlevsel ve kullanımı kolay müzik botlarının isimlerini aldıktan sonra ilgili müzik botlarının web sitelerini ziyaret etmeniz önemli. Zira kurulum işlemi, Discord entegrasyonu üzerinden gerçekleştirilecek. Botların web sitelerinde bulunan “Add to Discord” veya “Discord’a Ekle” gibi ibareler içeren alana tıklayın. Bu adımdan sonra kendi hesabınızla ilişkili Discord uygulamasına botun eklenebilmesi amacıyla bahse konu Discord sayfasına elektronik posta adresinizi ve şifrenizi girmelisiniz. Şayet daha pratik bir login süreci yaşamak istiyorsanız QR kod ile giriş yapabilirsiniz. İnternet tarayıcılarına eklenti yüklediğinizde karşılaştığınız ekranlara benzer bir ekran karşınıza çıkacak ve size Discord’a eklemeye çalıştığınız müzik botunun ne gibi yetkilere sahip olduğunu gösterecek. Eğer aklınıza yatmayan noktalar varsa işlemi iptal edebilirsiniz ancak tüm parametreler sizin için uygunsa Discord uygulamanızdaki sunucuyu seçerek “Yetkilendir” tuşuna tıklamalısınız. Küçük bir güvenlik testi sonrasında müzik botunuz, Discord sunucunuza yüklenmiş olacak.

Komutlar ve Müzik Botunun Kullanımına Dair Ayrıntılar

Bildiğiniz gibi Discord’a yükleyeceğiniz eklentiler, belirli komutlara bağlı olarak etkinlik gösterebiliyor ya da duraklatılabiliyor. Bu durum, müzik botları için de geçerli. Discord sunucunuza eklediğiniz müzik botunun komutlarını bilmiyorsanız yüklediğiniz eklentinin web sayfasını ziyaret ederek komutlarla ilgili tüm ayrıntıları öğrenebilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken iki nokta var. Bunlardan ilki, müzik botunu yalnızca ses kanalında değerlendirebileceğiniz. Diğeri de her müzik botunun ayrı komutlarla yönlendirilebildiği. Sunucunuzda ses kanalı bulunmuyorsa Discord uygulamasında sunucunuza ait logoya sağ tıklayarak “Kanal Oluştur”u seçmeniz, açılan pencereden de “Ses Kanalı”nı seçip kanal adı vererek kanal oluşturmanız gerekli. Tüm bu işlemlerin ardından müzik botunuzun komutları çerçevesinde favori müzik parçalarınızı ve albümlerinizi bulabilir, sunucunuza dâhil olan arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize bir müzik ziyafeti verebilirsiniz.

Eğer müzik yayınınız esnasında istemediğiniz bir müzik parçası çıkarsa anlık olarak sunucunuzdaki kullanıcılara yaptığınız müzik yayınını durdurabilir, işitsel unsurları yalnızca kendinizin duyabilmesini sağlayabilirsiniz. Benzer şekilde botun çaldığı müzikleri, sunucuda tamamen duyulmaz da kılabilirsiniz. Bunun yanında ses seviyesini de yayın sırasında değiştirebilir, botların sağladığı imkânlar çerçevesinde eğlenceli saatler geçirebilirsiniz.

Paylaş: