EA Play ve EA Play Pro Nedir ve Ne İşe Yarar?

Monster Notebook  3 Eylül 2024

İncelemeler

Oyun dünyasında çok uzun yıllardır güçlü bir yer edinen Electronic Arts (EA), oyun dünyasındaki yolculuğunda, Steam’in elde ettiği popülerliğin de katkısıyla dijital oyun dağıtım platformu kurmaya karar verdi. Önceleri, kendi oyunlarını doğrudan doğruya Steam üzerinden dijital olarak satışa çıkaran EA, aldığı bu karar neticesinde oyunlarını kendi kuracağı platformda toplamaya başladı; o platformun adı, Origin idi. 2011 yılında hayatımıza giren, oyunları dijital olarak satın alabildiğimiz ve çevrim içi hizmetlerinden yararlanabildiğimiz, hatta Steam’deki gibi arkadaşlarımızı ekleyebildiğimiz Origin, zamanın ruhuna tam olarak ayak uyduramadı ve diğer dağıtım platformlarının biraz gölgesinde kaldı. 2020 yılına geldiğimizde EA, Origin platformunu ve bu platformdaki EA Access konsol abonelik hizmetini birleştirerek EA Play çatısı altında topladı. Peki, EA Play ve EA Play Pro’nun şimdiki durumu nasıl? Gelin, konunun detaylarına mercek tutalım.

 

Yeni Bir Dijital Oyun Dağıtım Platformu Doğuyor: EA Play

EA’in, dijital dağıtım ve abonelik hizmetlerini tek çatı altında toplama stratejisinin bir parçası olan EA Play, bizlere, geniş EA oyun kütüphanesine erişim imkânı tanıyor. Bunun yanında oyun demo’ları/deneme sürümleri, özel içerikler ve mağaza indirimleri gibi avantajlar da yine EA Play kapsamında değerlendirilebiliyor. “Pro” olmayan hizmet, oyun tutkunlarının belirli EA oyunlarını indirip oynamalarına olanak veriyor ve yalnızca PC tarafında değil; PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S ve Xbox One gibi konsollarda da kullanılabiliyor.

Aboneliği başlayan bir EA Play kullanıcısı şu avantajlardan yararlanabiliyor:

Oyun Denemeleri: Yeni çıkan EA oyunlarını tam sürümünden önce 10 saat boyunca deneyebiliyor, oyunları satın almadan önce test edebiliyor ve deneme sürümündeki oyun ilerlemesini, oyunun tam sürüme taşıyabiliyor.

Abone Ödülleri: EA Play abonesi; oyun içi kozmetik eşyalar, silah kaplamaları, XP artışları ve oyun parası gibi çeşitli dijital ödüller alabiliyor.

%10 İndirim: Kullanıcı, EA dijital mağazasında yaptığı tüm satın alımlarda %10 indirim kazanıyor ve indirim; oyunlar, genişleme paketleri ve oyun içi içeriklerde geçerli oluyor.

Geniş Oyun Kütüphanesi: FIFA, Madden NFL, The Sims, Need for Speed, Star Wars, Mass Effect gibi popüler EA oyunlarının yanı sıra birçok bağımsız oyunu içeren geniş bir oyun kütüphanesi, EA Play abonesi olan kullanıcıların erişimine açık hâle geliyor.

“Daha Fazla”sını İsteyenler İçin EA Play Pro Var

EA Play Pro, adından da anlaşılacağı üzere EA Play’in sunduğu tüm avantajları ve daha fazlasını içeren premium bir abonelik hizmeti olarak oyunculara sunuluyor. Fakat bu hizmetin sadece PC kullanıcıları için mevcut olduğunu; EA App ve Steam platformları üzerinden erişilebilir olduğunu belirtmek gerekiyor. Ayrıca PC Game Pass aboneleri, “normal” EA Play’i ücretsiz kullanabilirken EA Play Pro’nun sunduğu imkânlardan yararlanamıyorlar.

EA Play Pro’nun avantajlarını sıralamak gerekirse:

Tüm Oyunlara Tam Erişim: EA Play Pro üyeleri, yeni çıkan EA oyunlarına tam sürüm olarak anında erişim sağlayabiliyorlar. Bu oyunların deluxe ve ultimate sürümleri de kütüphaneye dâhil ediliyor.

Erken Erişim: Yeni oyunlara resmî çıkış tarihlerinden önce erişim sağlayabilen aboneler, Madden NFL 25 veya EA Sports FC 2025 gibi oyunlara birkaç gün önce erişerek avantaj elde kazanabiliyorlar.

Ekstra Oyunlar: EA Play Pro, daha fazla sayıda ve çeşitliliğe sahip oyunlar sunuyor. Bu oyunlar arasında EA tarafından yayımlanmamış bazı oyunlar da bulunuyor.

Pro-Level Ödüller: Standart üyelerin erişemedikleri daha değerli ve nadir ödüller alabilen EA Play Pro üyeleri, oyun içi avantajlar elde edebiliyorlar.

Son olarak, mütemadiyen değişiklik gösterse de bu yazının hazırlandığı dönem itibarıyla EA Play ve Play Pro aboneliklerinin fiyatlarını sizlerle paylaşalım.

EA oyunlarını, her bir oyuna ayrı ayrı para vermek yerine abonelik sistemi üzerinden daha uygun fiyatlarla oynamayı hedefliyorsanız, dilediğiniz abonelik planını seçebilir, arzu ederseniz Windows 11 işletim sistemli bir Monster oyun bilgisayarı edinerek bilgisayarla birlikte gelen Game Pass aboneliğinden yararlanabilirsiniz. Bu sayede hem EA Play kütüphanesine ücretsiz erişebilir hem de Game Pass’in kendi kütüphanesindeki oyunları deneyimleyebilirsiniz. 

 

EA Play ve EA Play Pro Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • EA Play alınca ne oluyor?

    • EA Play üyeliği aldığınızda, Electronic Arts tarafından sunulan birçok oyuna sınırsız erişim sağlarsınız. Ayrıca, yeni çıkan oyunları belirli bir süre boyunca deneme şansı elde eder ve oyun içi özel indirimlerden yararlanabilirsiniz.
  • EA Play içinde ne var?

    • EA Play, FIFA, Battlefield, The Sims gibi popüler oyunların tam sürümlerine erişim sağlar. Ayrıca, özel oyun içi ödüller, erken erişim fırsatları ve indirimler gibi avantajlar da sunar.
  • EA Play mantığı nedir?

    • EA Play, abonelik tabanlı bir hizmettir. Üyeler, belirli bir ücret karşılığında EA’nın geniş oyun kütüphanesine erişebilir, oyunları erkenden deneyebilir ve çeşitli oyun içi avantajlardan faydalanabilirler.
  • EA Play Game Pass’e dahil mi?

    • Evet, EA Play, Xbox Game Pass Ultimate ve PC Game Pass aboneliklerine dahildir. Bu sayede Game Pass üyeleri, EA Play’in sunduğu tüm avantajlardan ekstra bir ücret ödemeden faydalanabilirler.
Paylaş: