Epic Games Store’dan Ücretsiz Verilen En Popüler Oyunlar

Monster Notebook  20 Ağustos 2024

HaberlerOyun

Arkasında dev isim Epic Games’in olması sayesinde dünyanın gördüğü en cömert dijital oyun dağıtım platformu hâline gelen Epic Games Store (EGS), açıldığı ilk dönemden bu yana haftada en az bir oyunu ücretsiz olarak oyunculara sunmaya devam ediyor. 2018 yılının aralık ayında ilk defa Subnautica’yı ücretsiz dağıttığında akıllarda “Bunun devamı gelir mi?” sorusu vardı ama artık biliyoruz ki EGS, bugüne dek 400’e yakın oyunu ücretsiz dağıtarak bu sorunun yanıtını çoktan verdi bile. Peki, EGS’nin altı yıla yaklaşan yolculuğunda ücretsiz verilen en popüler oyunlar hangisi, öğrenmeye ne dersiniz? 

Football Manager 2024 (05-12 Eylül 2024)

Football Manager 24, Epic Games Store’da ücretsiz olarak sunuluyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyen oyuncular, oyunu 5 – 12 Eylül 2024 tarihi arasında ücretsiz olarak edinebilecekler. Football Manager serisinin son oyunu olan FM24, futbol yönetimi simülasyonunu gerçekçi bir şekilde sunuyor ve oyunculara takımlarını yönetme, strateji oluşturma ve transfer politikaları geliştirme fırsatı veriyor. Epic Games Store üzerinden yapılan bu kampanya, futbol severlerin ve strateji oyunları tutkunlarının ilgisini çekmeye aday. Bu tür fırsatlar, oyun severler için cazip olabilir ve oyunu denemek isteyenler için güzel bir şans sunuyor.

Grand Theft Auto V (14-21 Mayıs 2020)

Küresel pandeminin yarattığı olumsuz havayı biraz olsun yıkmak isteyen EGS, 2020 yılında birbirinden başarılı oyunları ücretsiz dağıtıp kendi kitlesini de güçlendirmişti. Şüphesiz bu oyunların en büyüğü de Rockstar’ın başarılı oyunu Grand Theft Auto V oldu. O dönemde yapımı ücretsiz edinen kendi hâlinde oyuncuların yanı sıra bir de EGS hesabı açıp oyunu satmaya çalışan yüz binlerce oyuncu türemişti.

Death Stranding (18-25 Mayıs 2023)

Çoğu oyuncunun “Kargoculuk simülasyonu” diyerek burun kıvırdığı ancak asıl önemi ve anlamı, az önce de bahsettiğimiz pandemi sürecinde ortaya çıkan Death Stranding, EGS tarafından ücretsiz sunulan bir başka popüler yapımdı. Bu sayfalarda anını anarken kendisinden hep “oyun dünyasının dâhi çocuğu” şeklinde söz ettiğimiz Hideo Kojima’nın geç anlaşılan ve efsaneleşen oyunu Death Stranding, EGS tarafından dağıtılırken Director’s Cut (DC) versiyonu şeklindeydi ama çok geçmeden dağıtılan sürüm, standart sürüme çekildi.

Control (26 Aralık 2021)

EGS’nin bir gelenek hâline getirdiği, yılbaşına bir hafta kala her gün yeni bir ücretsiz oyun dağıtım sürecinin en önemli ayaklarından biri Control olmuştu. Alan Wake 2 ile geçen yıla damgasını vuran ve şu sıralar harıl harıl Max Payne 1-2 Remake oyunları üzerinde çalışan Remedy Entertainment’ın sıra dışı oyunu Control, 2022’ye girmeye hazırlanan pek çok oyuncunun zihin dünyasını değiştirmişti.

Civilization VI (21-28 Mayıs 2020)

Civ hayranlarının “V mi daha iyi VI mı?” tartışmaları şöyle dursun, bundan dört yıl önce EGS bir deliliğe daha imza atıp Civilization VI’yı ücretsiz olarak sunmuştu. Kapsamlı strateji oyunlarına ilgi duyan oyuncuların takdirini kazanan EGS, birçok oyuncunun kalbinde bu oyunla ayrı bir yer edinmişti.

Tomb Raider Trilogy (30 Aralık 2021)

Oyunları teker teker değil de paket hâlinde de dağıtmaktan çekinmeyen EGS, reboot olan Tomb Raider serisinin üç oyununu, 2022 arifesinde ücretsiz vermişti. Lara’nın hikâyesine farklı bir bakış açısı getiren üçlemenin son oyunu o kadar sevilmemiş olsa da serinin kazandığı yeni oyun dinamikleri, Tomb Raider markasına uzak duran oyun tutkunlarını da bu yapımlara ısındırmıştı.

ARK: Survival Evolved (11-18 Haziran 2020 / 22-29 Eylül 2022)

Bu yazının hazırlandığı dönem itibarıyla çıkışının üzerinden yedi koca sene geçen ve EGS’nin doğrudan rakibi konumundaki Steam’in en çok oynanan oyunlar listesinden eksik olmayan ARK: Survival Evolved, hem 2020’nin ortalarında hem de 2022’nin sonlarında ücretsiz olarak verilmişti.

Batman: Arkham Collection (19-26 Eylül 2019)

Batman’in 80. yaşını ücretsiz Batman oyunları dağıtmak için bir fırsat olarak değerlendiren EGS, aralarında; Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City ve Batman: Arkham Knight oyunlarının yer aldığı Arkham Collection paketini, başka üç Batman oyunuyla birlikte 2019’un sonlarında ücretsiz şekilde dağıtmıştı.

BioShock: The Collection (26 Mayıs-2 Haziran 2022)

Söz “koleksiyon” şeklinde ücretsiz verilen oyunlardan açılmışken bir başka popüler seri BioShock’tan söz etmezsek olmaz. 2022’nin kavurucu yaz aylarında oyuncuların soğuk terler dökerek oynadıkları harika üç oyunu ve muhteşem ek paketlerini barındıran BioShock: The Collection, EGS’nin ne denli bonkör olduğunu da kanıtlamıştı.

Football Manager 2020 (17-24 Eylül 2020)

Futbol tutkunlarının tek bir oyunuyla yıllar geçirebilecekleri kadar kapsamlı menajerlik serisinin 2019 yılının sonlarında çıkan sürümü, henüz birinci yaşına girmeden EGS tarafından ücretsiz verilmişti.

Assassin’s Creed Syndicate (20-27 Şubat 2020)

Tarihinde ilk ve son defa ücretsiz bir Assassin’s Creed oyunu veren EGS, tercihini, İngiltere’de geçen ve iki farklı karakterle oynayabildiğimiz Assassin’s Creed Syndicate’tan yana kullanmıştı. 

Eğer siz de Epic Games Store’u, açıldığından bu yana takip ediyor ve her hafta verilen ücretsiz oyunları kütüphanenize ekliyorsanız, bu yapımların yanı sıra listemize dâhil edemediğimiz nice oyunu da canavar gibi oyun bilgisayarlarıyla deneyimleyebilirsiniz. Monster tarafından üretilen Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarları, EGS’nin verdiği bütün yapımları, akıcı şekilde oynamanızı sağlayacak.

Paylaş: