Intel 9. Nesil i7-9750H ve i5-9300H İşlemcili Laptop Modelleri Monster’da!

Monster Notebook  16 Mayıs 2019

İncelemeler

Oyuncu bilgisayarlarında performans, oyunun kaderini değiştirebiliyor. Performans söz konusu olduğunda ise işlemci ve ekran kartı olmak üzere iki temel donanım bileşeni akıllara geliyor. Intel’in 9. nesil işlemcilerinde, var olan üretim mimarisini optimize etme yönünde attığı adımlar, daha yüksek frekanslarda çalışabilen ve önceki nesillere oranla daha çok çekirdekli işlemcilerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Monster’ın çok sevilen Abra ve Tulpar serisi oyuncu notebook modelleri de Intel cephesindeki değişim rüzgarına katılarak oyunculara, hedefledikleri performansı sunuyor.

Yeni Nesil İşlemciler Oyunculara Nasıl Avantajlar Sağlıyor?

Intel, 14 nm üretim mimarisini birkaç yıldır devam ettiriyor ve bunu, halihazırdaki mimarinin iyileştirilmesi için bir fırsat olarak değerlendiriyor. Yeni nesil masaüstü işlemcilerinde gözlemlenen çekirdek sayısı artışı ve yükselen frekans değerlerini, mobil işlemcilerine de yansıtarak özellikle oyuncu laptop modellerinde bir performans sıçraması yaratan marka, hem Core i5 hem de Core i7 cephesinde etkileyici çözümler sunuyor.

4 çekirdek ve 8 izlekli Intel Core i5-9300H, değişimin gözlemlendiği işlemcilerden biri oluyor. Temel çalışma frekansı 2.40 GHz olan ve Intel’in Turbo Boost teknolojisi aracılığıyla çalışma hızını 4.10 GHz seviyesine taşıyabilen işlemci, yeni nesil oyunların işlemci ihtiyacını rahatlıkla karşılıyor. Intel Core i5-9300H, 45 Watt’lık TDP değeriyle; düşük enerji tüketiyor ve daha az ısınıyor.

Intel Core i7-9750H ise 9. nesil mobil Intel işlemcilerden bir diğeri olarak Monster Notebook modellerinde yer alıyor. i5 modelinden farklı olarak 6 çekirdekli ve 12 izlekli işlemcinin çalışma frekansları da farklılık gösteriyor. 2.60 GHz düzeyindeki temel çalışma frekansı, Turbo Boost devreye girdiğinde 4.50 GHz düzeyine ulaşıyor. İşlemci çekirdek sayısı ve frekans hassasiyetli oyunlarda öne çıkan model, yeterince güçlü bir ekran kartıyla bir araya getirildiğinde yüksek çözünürlüklerde akıcı oyun tecrübesi yaşamak mümkün oluyor. i5-9300H gibi 45 Watt TDP değerine sahip model, düşük sıcaklıklarda etkileyici bir performans sergiliyor.

Intel Core i5-9300H İşlemcili Laptop Modelleriyle Hızınıza Kimse Yetişemesin

Yeni çıkan AAA yapısındaki her oyunun, tavsiye edilen sistem gereksinimleri tablosunda güçlü işlemci ve ekran kartları bulunuyor. Oyunların, Türk oyuncular tarafından en iyi şekilde tecrübe edilmesi için yenilikleri yakından takip ederek geliştirdiği bilgisayarların konfigürasyonlarını düzenli olarak yenileyen Monster, Abra serisindeki birçok modeli Intel Core i5-9300H işlemciyle yeniden yapılandırıyor.

MOBA ve strateji gibi oyun türleriyle zaman geçiren oyun meraklılarının ihtiyaçlarına yanıt veren Abra A5 V13.5 15.6″ Oyun Bilgisayarı, Intel Core i5-9300H işlemcisiyle özellikle işlemci odaklı oyunlarda tatmin edici performans gösteriyor. NVIDIA GeForce GTX 1050 ekran kartı, 8 GB DDR4 RAM, 256 GB M.2 SATA III SSD gibi bileşenlerle gücünü perçinleyen, 15.6 inç Full HD mat IPS ekranı ve RGB LED aydınlatmalı klavyesiyle dikkat çeken oyuncu bilgisayarı, oyun ve multimedya takip süreçlerinin vazgeçilmez bir parçası oluyor.

Aksiyon, FPS, yarış gibi oyunları Full HD çözünürlükte akıcı oynamak isteyenlere hitap eden Abra A5 V15.1.2 15.6″ Oyun Bilgisayarı da i5-9300H işlemcisiyle geliyor. Ekran kartı tarafında NVIDIA’nın 4 GB VRAM’li GeForce GTX 1650 modeli bulunan bilgisayarda 8 GB DDR4 RAM, Samsung marka 256 GB M.2 SSD, depolama konusunda performanslı bir çözüm oluyor. 15.6 inç Full HD mat IPS ekran ve dört bölge aydınlatmalı RGB klavyeyle muazzam bir oyun deneyimi sunan üründe Windows 10 Home SL işletim sistemi de yer alıyor.

Oyun Yayıncılığına Intel Core i7-9750H İşlemcili Monster Notebook’larla Adım Atın

Güncel oyunları akıcı şekilde oynamanın yanı sıra internet üzerinden oyun yayıncılığı yapmayı da hedefleyen kullanıcıların bilgisayarlarında ne kadar çok işlemci çekirdeği varsa o kadar iyi bir yayın süreci yaşanıyor. Zira bir yandan oyunun ihtiyacı olan iş yükünün hesaplamasıyla uğraşan işlemci, diğer yandan oyuna dair görüntülerin çeşitli sıkıştırma algoritmalarıyla küçültülerek gerçek zamanlı olarak internete aktarılmasında görev alıyor. İşlemci çekirdekleri ve izlekleri böyle kullanım senaryolarında önemli rol oynuyor.

Intel Core i7-9750H işlemcisiyle desteklenen Tulpar T5 V19.1 15.6″ Oyun Bilgisayarı, 6 GB bellekli NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti grafik yongasıyla güncel oyunların FHD çözünürlükte 60 fps değerlerine kilitlenerek oynanabilmesini sağlıyor. 16 GB DDR4 RAM ve 256 GB Samsung M.2 SSD ile güçlendirilen taşınabilir oyun bilgisayarı, 15.6 inç genişliğe sahip IPS mat ekranıyla oyun ve multimedya içeriklerindeki görüntülerin en iyi şekilde takip edilebilmesini mümkün kılıyor. Dört bölgeli aydınlatmaya sahip RGB özellikli klavye ve modele dair pek çok detay, dilediği her yerde oyun oynayıp oyun yayıncılığı yapmayı isteyenlerin gereksinimlerini karşılıyor.

Tulpar serisinin yıldız modellerinden biri de Tulpar T7 V19.5.1 17.3″ Gaming Laptop oluyor. Intel Core i7-9750H ve NVIDIA GeForce RTX 2070 (8 GB VRAM) ikilisinin yüksek hesaplama gücü sayesinde oyunları 2K ve üstü çözünürlüklerde tecrübe etmek hayal olmaktan çıkıyor. 17.3 inçlik Full HD mat IPS ekranıyla muhteşem görüntüler sunan model; 16 GB DDR4 RAM, 256 GB Samsung M.2 SSD ve RGB aydınlatmalı mekanik klavyesiyle fark yaratıyor. Windows 10 Home SL işletim sistemini beraberinde getiren bilgisayar, profesyonel oyunculara ve oyun yayıncılarına da hitap ediyor.

Paylaş: