Intel Core i5-10200H İşlemcili Laptop’lar ile Oyuna Hazırsınız!

Monster Notebook  17 Kasım 2020

İncelemeler

Baş döndürücü bir hızla ilerleyen teknoloji, oyun tutkunlarının favori oyunlarını daha hızlı donanımlarla oynayıp bambaşka bir deneyim elde edebilmelerine imkân tanıyor. Geliştirdiği işlemci modelleri sayesinde adı daima yüksek performansla anılan Intel, Comet Lake kod isimli işlemcileriyle oyuncuların gönlünü bir kez daha kazanıyor. Önceki nesil işlemcilere kıyasla beraberinde getirdiği teknolojik yeniliklerle dikkat çeken Intel Core i5-10200H, hem oyunlarda hem de yüksek performans gerektiren uygulamalardaki başarımıyla öne çıkıyor. Bu işlemcinin kullanıldığı oyuncu bilgisayarları ise güncel oyunların üstesinden gelmekle kalmıyor, oyun temelli dijital içerik üreticilerinin ve yayıncılarının da beklentilerine yanıt veriyor.

10.Nesil Intel Core i5-10200H İşlemcili Laptop ile Sınırları Siz Belirleyin

Yarıiletken teknolojileri konusunda yarım asrı geçkin sürelik bir deneyimi olan ve 2000’lerin sonlarında çıkardığı ilk nesil Core i5 serisi işlemcileriyle büyük ses getiren Intel, 45 nm ile başladığı üretim sürecini, 14 nm ile sürdürüyor. Bu üretim sürecinin sağladığı olgunluğu ve verimliliği, onuncu nesil çözümlerine de yansıtarak kullanıcılara çok çekirdekli ve frekans değerleri oldukça yüksek işlemciler şeklinde sunan Intel, Core i5-10200H işlemcisini de bu avantajlardan ayrı tutmuyor. 4 çekirdekli ve 8 iş parçacıklı işlemci, çalışma hızını tek çekirdekte 4.10 GHz seviyesine kadar taşıyabiliyor. Böylece Intel Core i5-10200H laptop modellerinin ne denli yüksek bir performans sergileyebileceği bu şekilde ortaya çıkıyor.

Geliştirdiği tüm oyuncu bilgisayarlarında Intel’in yeni nesil teknolojilerine sahip işlemcilere yer veren Monster, oyun tutkunlarının gereksinimlerine yanıt verecek laptop modellerine Core i5-10200H işlemcisi sayesinde yenilerini ekliyor.

i5-10200H Notebook ile Bellek Hız Yükselişinin Getirilerinden Yararlanın

Intel’in her yeni nesilde farklı özellikler ekleyerek yeteneklerini artırdığı Core i serisi işlemcileri, onuncu nesilde de dikkate değer yenilikleri bünyesinde barındırıyor. Bu noktada i5-10200H laptop modelleri, işlemcinin getirilerini doğrudan doğruya kullanıcılarla buluşturuyor.

İşlemcinin dikkat çeken en önemli yeniliği, daha yüksek hızlı bellekleri desteklemesi olarak değerlendiriliyor. Önceki nesil işlemcilerde bulunan DDR4 2666 MHz desteğinin yerini, 10. nesil Intel Core i5 işlemcili laptop modellerinde DDR4 2933 MHz desteği alıyor. Bu, salt bir bellek hızlanması değil, aynı zamanda oyunlarda da kayda değer bir performans artışı manasına geliyor. Zira yapılan testlerde bellek frekans artışının doğrudan doğruya saniyedeki kare oranlarını etkilediği görülüyor.

Intel-i5-10th-gen

i5-10200H İşlemci Nasıl?

Ulaşılabilir fiyatlı Intel Comet Lake Core i5-10200H laptop modellerinden oldukça tatmin edici bir performans alınabilmesini mümkün kılan işlemci, oyun bilgisayarlarının genel kullanımda ve oyun seanslarında kullanıcılarını memnun etmesini sağlıyor. 4 çekirdekli ve 8 iş parçacıklı olması, oyun oynarken aynı zamanda canlı yayın yapmak isteyenlerin takılma ve benzeri sorunlarla karşılaşmadan yayınlarını diledikleri gibi gerçekleştirebilmelerine de imkân tanıyor.

Önceki neslin benzer karakteristiklere sahip Intel Core i5-9300H modeliyle gerçekleştirilen testlerde Intel Core i5-10200H, bellek bant genişliğinin avantajıyla rakibinin önüne geçmeyi başarıyor.

abra-a7-v12-4-1Intel Comet Lake Core i5-10200H İşlemcili Abra A7 V12.4.1 Oyun Bilgisayarı ile Oyun Şimdi Başlıyor!

Yüksek performanslı bir oyun bilgisayarı alırken maddi anlamda zorlanmak istemeyen oyun ve teknoloji meraklılarına birbirinden başarılı çözümler sunan Monster, Intel Core i5-10200H notebook modellerine, Abra A7 V12.4.1 oyun bilgisayarı ile bir yenisini kazandırıyor.

Çarpıcı bir görünüme sahip olan, aynı zamanda Monster’a özgü yeşil vurgusunun etkileyici şekilde hem ışıklandırmalarda hem de ekranın arkasında yapıldığı i5-10200H işlemcili notebook, gerçek canavarlar için tasarlandığını her yönüyle gözler önüne seriyor. 17.3 inç genişliğinde ekrana ve yüksek performanslı donanım bileşenleri içermesine karşın yalnızca 2,5 kilogram ağırlığında gelen model, oyun ve eğlencesini gün boyunca yanında taşımak isteyen oyun meraklılarının beğenisini kazanıyor.

Bir kurşun kalem inceliğindeki çerçevesiyle ekranın doğrudan kendisine odaklanılabilmesini sağlayan i5-10200H notebook, yatay ve dikey düzlemde 170 derecelik görüş açısı sağlayan Full HD (1080p) çözünürlüklü ve 144 Hz yenileme hızına sahip ekranıyla hayranlık uyandırıyor. Oyunları mümkün olan en akıcı görüntülerle deneyimlemeyi hedefleyenlerin takdir ettiği ekran, IPS paneli sayesinde renk zenginliği ve doğruluğu konusunda da başarılı iş çıkarıyor.

10. nesil Intel Core i5 işlemcili notebook modelinin işlemcisi haricinde öne çıkan en temel özelliği hiç şüphesiz NVIDIA imzasını taşıyan GeForce GTX 1650 Ti ekran kartı oluyor. 4 GB GDDR6 bellekle desteklenen ekran kartı, Full HD çözünürlük için yeterli gücü sağlarken bellek boyutuyla da kullanıcıları memnun etmeyi başarıyor. 16 GB kapasiteli DDR4-2933 sistem belleği, 2300 MB/s okuma ve 940 MB/s yazma hızlarına sahip 500 GB kapasiteli Crucial P2 M.2 SSD ile bilgisayarın performansını kendi sınıfında erişilmesi güç bir noktaya taşıyor.

Görüntülü görüşmeler ve canlı yayınlar için değerlendirilebilen HD çözünürlüklü kamera ve mikrofon dizilimi, toplam 4 Watt çıkış gücüne sahip Sound Blaster Cinema 6 destekli ses sistemi, özelleştirilebilir RGB LED arka aydınlatmalı klavye, geniş yüzeyli TouchPad, i5-10200H işlemcili laptop modeline değer katıyor. Bağlanabilirlik tarafında da günceli yakalayan model, biri USB 2.0, üç tanesi ise USB 3.1 formunda toplam dört adet USB portu içeriyor. Monitör veya televizyona görüntü aktarmak isteyenler ise Mini DisplayPort 1.4 bağlantı noktasından destek alabiliyor. Kablosuz bağlantı tarafında ise teknoloji ve oyun meraklılarını, Wi-Fi 6 ağ bağdaştırıcısının yanı sıra Bluetooth 5.1 teknolojisi karşılıyor.

Monster’ın diğer tüm oyuncu bilgisayarlarında olduğu gibi donanım özelleştirme, aksesuar veya yazılım ekleme gibi olanaklara sahip Abra A7 V12.4.1 Intel Comet Lake Core i5-10200H notebook, ömür boyu ücretsiz bakım hizmeti kapsamında bulunuyor. Siz de kısıtlı bütçenizle edinebileceğiniz en güçlü oyuncu bilgisayarını almayı hedefliyorsanız zaman kaybetmeyin ve bu “Canavar”la hemen tanışın!

Paylaş: