İnternet Kafede En Çok Oynanan Oyunlar Listesi

Monster Notebook  20 Ağustos 2019

HaberlerOyun

Yıllar geçse de oyunseverlerin gözünde internet kafelerin popülaritesi azalmıyor. Oyuncuların iyi anlaştıkları arkadaşlarıyla bir araya gelip oyun oynamalarına ortam hazırlayan internet kafeler, aynı zamanda güçlü bir bilgisayara sahip olmayıp güncel oyunları yakından takip etmek isteyen oyun severler için de yegâne seçenek. Peki, internet kafelerde en çok hangi oyunlar mı oynanıyor? Gelin birlikte keşfedelim.

PES ve FIFA Serileri

Futbol oyunu tutkunlarının iki ayrı kampa ayrılmasına neden olsa da türün gelişmesini sağlayan PES ve FIFA serilerinin farklı versiyonları internet kafelerde oynanabiliyor.

Sniper ve Sniper Elite Serileri

Kulağa biraz tuhaf gelse de oyuncularda genel olarak bir “keskin nişancı olma” isteği var. Hem vuruş hissi hem de senaryoları bakımından her iki “Sniper”lı oyun serisi de internet kafelerin vazgeçilmezlerinden.

Street Fighter ve Mortal Kombat Serileri

Eski atari salonu ruhunu büyük ölçüde günümüze taşıyan internet kafeler, yeni nesil oyun mekaniklerine sahip Street Fighter ve Mortal Kombat oyunlarını da konuklarına sunuyor.

Grand Theft Auto ve Mafia Serileri

PES ve FIFA kadar keskin olmasa da oyuncuları belirli noktada ikiye ayıran GTA ve Mafia serileri de kendilerine has oynanışları ve oyunculara sundukları eğlenceyle internet kafelerin demirbaş oyunları olarak kabul ediliyor.

Call of Duty ve Battlefield Serileri

Yerel ağda amansız çarpışmalar için biçilmiş kaftan niteliğindeki iki oyun serisi, oyuncuların internet kafelerde zamanın nasıl geçtiğini anlamamalarına neden oluyor. Kimi internet kafelerde çok sayıda oyuncunun katıldığı mini turnuvalar bile düzenleniyor.

Age of Empires ve Civilization Serileri

Sıkışık zamanda strateji geliştirip karşı takımı duman etmek gibisi yok. Hele bir de bu sırada sizi izleyen ve takdir eden birileri varsa alınan galibiyetler daha bir lezzetli oluyor. Evet, sıradaki takım gelsin!

Need for Speed ve F1 Serileri

Bazı internet kafeler yarış oyunu konusunda daha tutucu olup FlatOut gibi nispeten eski serileri de oyunculara sunarken daha popüler ve güncel oyunları arşivinde bulunduran internet kafelerde bu iki seriye de denk gelmeniz mümkün.

TES ve Dark Souls Serileri

Vakit ayırdığınız için kendinizi mutlu hissedeceğiniz The Elder Scrolls serilerindeki oyunlar internet kafelerin olmazsa olmazı. TES serisinden farklı olarak ömür törpüsü kıvamındaki Dark Souls serisi de bazı internet kafelerde bulunabiliyor.

Far Cry ve Crysis Serileri

İnternet kafelerdeki bilgisayarların gücü arttıkça eskiden “Açar mı?” diye şüphe duyulan oyunlar da buralarda oynanabiliyor. Türkiye’de kemik bir oyuncu kitlesi kazanan Far Cry serisi ve benzerleri çıkmasına rağmen hâlâ rakipsiz olan Crysis serisi, internet kafelerin popüler oyun serileri arasında yer alıyor.

Counter-Strike ve Rainbow Six Serileri

CS:GO, yeni gelen özellikler sayesinde oyuncuların büyük ilgisiyle karşılaşsa da bazı internet kafelerde 1.6 sürümlerini oynayabilmeniz mümkün. Rainbox Six ise farklı bir noktada; özellikle son oyun Siege, internet kafelerde takım bazlı oyun oynamaktan hoşlananların favorisi olmuş durumda.

Paylaş: