Mass Effect Andromeda ile Uzayın Derinliklerine Yolculuğa Var mısınız?
Bilim kurgu temalı RPG’lerin en önemli temsilcilerinden Mass Effect serisinin, üçüncü oyunuyla nasıl çuvalladığını sağır sultan bile duymuştur. Bunun ardından geliştirici ekip, Mass Effect markasını öldürmek yerine seriye yeni bir başlangıçla yeniden ayağa kaldırmayı düşünerek Mass Effect: Andromeda ile oyun tutkunlarının karşısına çıktı.
Üçleme şeklindeki Mass Effect, oyunun takipçilerinin de yakından bildiği üzere Samanyolu galaksisinde geçiyordu ve ilk iki oyunun olay kurgusu ve hikâye işlenişi, Bioware’in tam anlamıyla ustalık dönemi eseri olduğunu gösteriyordu. Ancak alınan hatalı kararlarla hırpalanan üçlemenin son oyunu, Andromeda’nın doğuşuna da vesile oldu.
Alo Galaksi Taksi!
Mars’ta bulunan ve galaksilere seyahat edilebilmesini sağlayan çeşitli cihazlar, oyunun temelini teşkil ediyor. On binlerce gönüllü, Ark adı verilen devasa uzay gemileriyle Samanyolu’ndan ayrılarak yeni bir koloni kurmak üzere Andromeda’ya doğru seyahat gerçekleştiriyorlar. Tabii bu seyahat pek de kolay olmuyor ve ilk serinin üzerinden 600 sene sonrasına gidiliyor.
Ters Giden Bir Şeyler mi Var?
Senaryonun “Hayatta iyi şeyler olmaz,” mottosundan hareketle yazıldığını tahmin ediyoruz zira ulaşılan galakside olmadık işler başa gelmeye başlıyor. Kaynak açısından zengin zannedilen gezegenler, gayet kurak ve verimsiz bir şekilde bizleri karşılıyor.
Elveda Shepard, Merhaba Ryder
Karakter oluşturma konusunda önceki oyunların üstüne bir şeyler koyan Mass Effect: Andromeda, yine önceki oyunlara ufak tefek göndermelerle sizlere tebessüm ettirmeyi başarıyor. Oyundaki yönettiğiniz karakterse bu defa Pathfinder Ryder. Karakterinizi erkek ya da kadın olarak ayarlayabildiğinizi anımsatalım.
Kapsamlı Diyaloglar, Sayısız Yan Görev
Mass Effect serisinin dillere destan diyalogları aynen devam ediyor ve oyun sizi sürekli seçim yapmaya itiyor. Öte yandan, mail’lerinizi okuyarak yan görevlere de dahil olabiliyorsunuz. Bir süre sonra ana senaryo görevlerini bırakıp yan görevlere odaklanmanız muhtemel.
Farklı Kategorilerde Çok Sayıda Silah
Milky Way, Heleus ve Remnant kategorilerinde sunulan çok sayıda silahla, düşmanlarınıza karşı koyabilmeniz sağlanıyor. Ayrıca silahları, çeşitli şekillerde geliştirebiliyor ve ağırlıklarını azaltarak hareket kabiliyetinizi arttırabiliyorsunuz. Ancak yapım, oyuncuyu silah bağımlısı yapıp da önüne geleni vur moduna sokmamak adına çeşitli kısıtlamaları da daha oyunun başından devreye alıyor.
Yeni Irklar, Yeni Karakterler
Oyunda karşılaşabileceğiniz değişik düşmanların yanı sıra, bazı bölümlerde iletişime geçeceğiniz Jaal Ama Darav gibi karakterler de var. Unutmadan, bu arkadaşın ırkı Angara olarak geçiyor. Evet Angara.
Başarısız Karakter Animasyonları, Muhteşem Grafikler
Oyun geliştirme konusunda tecrübeli olmasına rağmen 2017 yılına yakışmayacak kalitede karakter animasyonlarıyla doldurulan Mass Effect: Andromeda, grafik konusunda ise farkını ortaya koyuyor. Savaş ve Andromeda galaksi gezintilerinde grafikler tavan yapıyor ve tam anlamıyla görsel bir şölen yaşıyorsunuz. Tabii bu görsel şölene dahil olabilmek için güçlü bir bilgisayar gerekiyor. Monster’ın geliştirdiği oyuncu laptop’ları, Mass Effect: Andromeda’yı yüksek çözünürlükte akıcı olarak çalıştırabiliyor.