Skyrim Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  1 Kasım 2019

HaberlerOyun

Daima, zamanın ne kadar hızlı geçtiğinden bahis açılır, ayların hatta yılların su gibi akıp geçmesi üzerine uzun uzadıya konuşulur. Beklenen bir şeyler varsa zaman âdeta durur, bir türlü geçmek bilmez. 2006 yılında çıktığında, aksiyon RPG tutkunlarına yüzlerce saatlik macera sunan The Elder Scrolls IV: Oblivion oyununun ardından çıkması merakla beklenen The Elder Scrolls V: Skyrim için tam da böyle oldu.

Skyrim, 2011 yılının sonlarında yayınlandı ve oyun dünyasını tam anlamıyla sarstı. Kısa süre içerisinde bir mod havuzuna dönüşen yapımda gerçekçi görüntüler eşliğinde “Fus Ro Dah” yapmak isteyen oyuncuların talebini görmezden gelemeyen Bethesda, yapımın çıkışının ardından bir de “Special Edition” ile gönülleri fethetti. Son nesil konsollar için de 28 Ekim 2016’da yayınlanan The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition, yalnızca grafik iyileştirmeleriyle değil aynı zamanda yenilenen sistem gereksinimleriyle birlikte geldi.

12 GB’lık Alana Dünyaları Sığdırmak

Bugün çıkan popüler oyunlar, depolama alanlarınızda devasa yerler kaplıyor. Kimi zaman 4K/60 fps olarak render edilmiş videolar nedeniyle kimi zamansa bitmek tükenmek bilmeyen diyaloglar nedeniyle çok yer kaplayan oyunların aksine Skyrim, oldukça mütevazı bir depolama alanına gereksinim duyuyor. Oyunun kendisi için diskinizde yalnızca 12 GB’lık bir alan ayırmanız yeterli.

Minimum ve Önerilen Sistem Gereksinimleri Tablosundaki RAM Aynı

Nispeten düşük konfigürasyonlu bilgisayarlar için uygun bulunan minimum sistem gereksinimleri tablosunda da, daha güçlü donanıma sahip bilgisayarlar için hazırlanan önerilen sistem gereksinimleri tablosunda da 8 GB RAM ibaresi bulunuyor. Skyrim, grafik tarafında son derece güzel gözükse de yapılan makyaja rağmen yapımın geliştirildiği oyun motorunun yaşı bellek kullanım oranıyla ufak ufak su yüzüne çıkıyor. Skyrim’in hazırlandığı Creation adlı oyun motorunun, Oblivion’ın geliştirilmesinde kullanılan Gamebryo’dan miras kaldığını anımsatalım.

Orta Karar Bir İşlemciyle Harikalar Yaratmanız Mümkün

Sınırlı çevre etkileşimi ve genel olarak işlemciye yük bindiren unsurların az olması, Skyrim’i orta karar bir işlemciyle de rahatlıkla oynayabilmenizi sağlıyor. Tabii bu durum, yapımın sistem gereksinimleri tablolarına da yansıyor. Oyunun minimum sistem gereksinimleri tablosunda Intel Core i5-750 ve AMD Phenom II X4 945 işlemcileri yer alırken önerilen sistem gereksinimleri tablosunda ise Intel Core i5-2400 ve AMD FX-8320 işlemcileri bulunuyor. Sözün özü, en azından dört çekirdekli ve çalışma hızı 3 GHz civarında olan bir işlemciniz varsa keyfinize bakabilirsiniz.

Güncel Ekran Kartları ile Skyrim’de 60 fps ve Ötesini Yakalayın

Yıllar önce çıkan popüler oyunları zamanında oynayamamak oyuncular açısından genellikle negatif algılanan bir durum olsa da bu gecikmenin iyi bir yanı da bulunuyor: Oyunları 4K çözünürlükte, yüksek kare/saniye oranlarında oynamak gibi. Skyrim, çıktığı dönemde orta seviye ekran kartlarında rahatlıkla oynanabiliyordu ancak Special Edition, daha etkileyici grafikler sunduğu için aynı ekran kartlarını üzebiliyordu. Zaten yeni sürümle birlikte sistem gereksinimleri tablolarındaki ekran kartları da revizyona uğradı. Oyunun minimum sistem gereksinimleri tablosunda 1 GB bellekli NVIDIA GeForce GTX 470 ve 2 GB bellekli AMD Radeon HD 7870 ekran kartları var. Önerilen sistem gereksinimleri tablosunda ise daha kaslı kartlar mevcut: 3 GB bellekli NVIDIA GeForce GTX 780 ve 4 GB bellekli AMD Radeon R9 290.

Skyrim’i Ejderdoğan’ın Şanına Yaraşır Bir Canavarla Deneyimleyin

Üzerinden on yıllar bile geçse unutamayacağınız maceralar yaşamanızı sağlayacak Skyrim’i, Ejderdoğan’ın şanına yaraşır bir oyun bilgisayarıyla oynamalısınız. Monster’ın geliştirdiği A5 V15.1 15.6″ oyun bilgisayarı, Skyrim’i Full HD çözünürlükte 60 fps seviyesine sabitleyerek oynayabilmenizi sağlıyor. Intel Core i5-9300H işlemci ve 4 GB bellekli NVIDIA GeForce GTX 1650 ekran kartıyla güçlendirilen model, 8 GB belleği ve 256 GB SSD’si ile oyunu akıcı şekilde deneyimlemenize olanak veriyor. Full HD çözünürlüklü 15.6 inçlik IPS mat ekran, yapıma dair tüm ayrıntıları görebilmenize imkân tanırken dört bölge aydınlatmalı RGB klavye ise “Throat of the World” yolculuğunuzda en sadık yardımcınız oluyor.

Paylaş: