Sniper Elite 5 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  26 Temmuz 2023

Oyun

Daha önce Monster Notebook Blog sayfalarına hem inceleme yazısıyla hem de geçmişten günümüze serisi ile konuk olan Sniper Elite 5, Nazi ordusundaki duygusuz askerlerin kalplerini kırıp röntgenlerini çekerek onları infaz etmek isteyen oyuncuların favorisi olmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yılın ortalarında oyuncularla buluşan ve bugüne dek popülerliğinden pek bir şey yitirmeye Sniper Elite 5’i siz de oynamak istiyorsanız ancak oyunun sistem gereksinimlerine dair bir tahlil arıyorsanız, yazımız tam size göre. Haydi başlayalım!

Sniper Elite 5 Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i3-8100 ya da AMD eş değeri
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: DirectX 12 destekli ve 4 GB VRAM’li ekran kartı
  • Depolama: 85 GB

Sniper Elite 5 Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-8400 ya da AMD eş değeri
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: DirectX 12 destekli ve 6 GB VRAM’li ekran kartı
  • Depolama: 85 GB

Sniper Elite 5 İçin Eski İşletim Sistemleriyle Vedalaşma Vakti

Microsoft’un yaygın şekilde kullanılan 32-bit eski nesil işletim sistemlerinin bazı teknolojilere sahip olmaması ve donanım tarafında kısıtlı RAM desteklemesi, bu sistemlerin, oyun geliştiriciler tarafından yavaş yavaş saha dışına itilmesine neden oluyor. Sniper Elite 5 de yalnızca 64-bit güncel işletim sistemlerinde sorunsuz şekilde oynanabiliyor. Her ne kadar sistem gereksinimleri listelerinde yer verilmemiş olsa da oyunun, Windows 11’de de mükemmel şekilde çalıştığını belirtelim.

Savaş Alanları Sakinken İşlemci Kullanımı Kabul Edilir Düzeyde

Sniper Elite 5, hem tek başınıza oynayabileceğiniz yaklaşık 8 saatlik bir tek kişilik senaryo moduyla geliyor ve oyunun yapısı gereği, sürekli bir kapışma, kıran kırana çatışma yaşanmıyor. Bunun aksine Sniper Elite serisinin vazgeçilmez ismi Karl Fairburne’ü yönetip sizden habersiz olan Nazi askerlerini farklı şekillerde haklamanız gerekiyor. Bu süreç, işlemciye o kadar fazla yük bindirmiyor ve 1080 çözünürlükte, 6 çekirdekli işlemciler, %25 civarında çalışıyor. Ancak oyunun çok oyunculu modu, doğası gereği daha fazla işlemci kullanıyor, bunu hatırlatalım.

Sorunsuz Bir Oyun Süreci İçin 8 GB RAM Yeterli Değil

Esasen tam bir açık dünya formuna sahip olmasa da oyunun akışı içinde oyuncunun kendisini bir açık dünya oyunu oynuyor gibi hissetmesini sağlayan Sniper Elite 5, sistem belleğini yüksek oranda kullanıyor. İşletim sistemi, arka plan uygulamaları ve oyun çalışırken RAM tüketimi, 1080p çözünürlükte ve yüksek grafik detay seviyesinde 10 GB düzeyine yaklaşıyor. Çözünürlük artırıldığında ise bu değer daha da artıyor. Bu nedenle bilgisayarınızda en azından 12 GB ve mümkünse 16 GB RAM bulundurmanız gerekiyor.

En Yüksek Ayarlarda Oynamak, Güçlü Kartlarla Mümkün

Geliştirici ekibin sistem gereksinimleri listelerine bilinçli olarak herhangi bir ekran kartı belirtmeden, temel bazı özellikler yazdığı sizin de dikkatini çekmiş olabilir. Hatta önerilenler listesindeki 6 GB VRAM’li ekran kartı, aklınıza NVIDIA GeForce GTX 1060 veya GeForce RTX 2060 gibi kartları getirebilir. Eğer oyunu, 1080p çözünürlükte ve “ultra” grafik kalitesi ayarında oynamayı düşünüyorsanız, böylesi bir oyun oturumundan GeForce RTX 2060 alnının akıyla çıkabiliyor fakat GeForce GTX 1060, “yüksek” grafik kalitesi ayarlarında 60 fps hedefine ulaşabiliyor. Niyetiniz daha yüksek çözünürlükler ve maksimum görsel kalite ise daha güçlü kartlar edinmeli veya bu ekran kartlarını içeren canavar oyuncu bilgisayarlarına yönelmelisiniz.

Oyunun Kapladığı Alan Sizi Biraz Şaşırtabilir

Çıkış yaptığı dönem itibarıyla sistem gereksinimleri listesine uygun bir boyutta olan ancak aldığı güncellemeler sonunda boyutu giderek artan Sniper Elite 5, bu yazının hazırlandığı hafta itibarıyla diskte 112,73 GB yer kaplıyor. Oyuna dair diğer tüm eklentileri de kütüphanenize eklerseniz, yapımın, diskinizde daha fazla alan işgal edeceğinden şüpheniz olmasın.

 

Sniper Elite 5 Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  1. Sniper Elite 5 kaç gb?

    • Sniper Elite 5, platforma ve yüklenen içeriğe bağlı olarak farklılık göstermekle birlikte, yaklaşık 70 GB boş disk alanı gerektirir. Bu, oyunun ana dosyaları ve ilk güncellemeleri için gereken minimum alandır.
  2. Sniper Elite 5 kaç saat sürüyor?

    • Oyunun süresi, oynanış tarzına ve tamamlanacak yan görevlerin sayısına göre değişiklik gösterir. Genellikle, ana hikâye 12-15 saat arasında sürerken, tüm ek içeriklerle birlikte 30 saate kadar çıkabilir.
  3. Sniper Elite 5 Türkçe dil desteği var mı?

    • Sniper Elite 5, Türkçe altyazılar dahil olmak üzere çeşitli dil destekleri sunar. Ancak oyunun seslendirmeleri genellikle İngilizce olarak kalır ve menülerde Türkçe seçeneği bulunabilir.
  4. Sniper Elite 5 kaç kişi oynanır?

    • Sniper Elite 5, tek oyunculu bir kampanyaya sahipken, aynı zamanda çevrimiçi çok oyunculu modlar da sunar. Bu modlar iki oyunculu iş birliği (co-op) oyunları ve 16’ya kadar oyuncuyu destekleyen çok oyunculu rekabetçi modları içerir.
  5. Sniper Elite 5 nerede geçiyor?

    • Sniper Elite 5, II. Dünya Savaşı sırasında Fransa’da geçiyor. Oyun, Nazi işgali altındaki bölgelerde geçen gizli operasyonları ve suikast görevlerini konu alır.
  6. Sniper Elite 6 çıkacak mı?

    • Sniper Elite 6’nın çıkışı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştır. Ancak serinin popülerliği göz önünde bulundurulduğunda, geliştiricilerin gelecekte yeni bir oyun üzerinde çalışma ihtimali yüksektir.
  7. Sniper Elite 5 Co-Op var mı?

    • Evet, Sniper Elite 5’te, ana kampanyayı bir arkadaşınızla birlikte oynayabileceğiniz iki kişilik iş birliği (co-op) modu bulunmaktadır. Bu mod, oyuncuların birlikte taktikler geliştirip düşmanları alt etmelerine olanak tanır.
Paylaş: