Steam’i Verimli Kullanmanızı Sağlayan 5 Eklenti

Monster Notebook  3 Kasım 2020

İncelemeler

Yeniliklere açık olsa da bu yenilikleri hayata geçirme konusunda işleri biraz ağırdan alan Steam, bildiğiniz gibi 2019’un sonlarında yeni arayüzüne kavuştu. Evet, hayat değiştiren, alanında çığır açan yenilikler gelmedi belki ama kozmetik açıdan ve işlevsellik bakımından, Steam’in eskisine kıyasla daha iyi hâle geldiği su götürmez bir gerçek. Ama Steam’i daha verimli kullanabilme imkânı varken neden Steam’in standart arayüzüyle kendinizi kısıtlayasınız ki? Gelin, Google Chrome web tarayıcısına yükleyebileceğiniz Steam eklentileriyle neler yapabileceğinize birlikte göz atalım.

1) Augmented Steam

Enhanced Steam adını en az bir kere duymuşsunuzdur. Steam arayüzüne birçok ekstra özellik kazandıran bu eklenti, maalesef artık mevcut değil ama üzülmeyin, onun yerine Augmented Steam’i tarayıcınıza yükleyebilirsiniz. Oyunların farklı ülkelerdeki fiyatlarından özelleştirilmiş arama seçeneklerine dek birçok özelliği, bu eklentiyle kullanabilirsiniz.

2) SteamDB

Sahip olduğunuz bir oyunu, sizinle birlikte kaç kişinin oynadığını hiç merak ettiniz mi? Peki ya oyunların satış sayılarını? Bu ve oyunlarla ilgili daha pek çok istatistiği anlaşılır tablolar eşliğinde sunan SteamDB, mutlaka değerlendirmeniz gereken eklentilerden. Sitenin ek özelliklerinden yararlanabilmeniz için platforma, Steam hesabınızla giriş yapmanız gerektiğini hatırlatalım.

3) IsThereAnyDeal

Eğer Steam kütüphanenizdeki oyunların sayısı birkaç yüzlere dayandıysa; yaz, bahar ve yılbaşı indirimlerini görüp “Bu seferki indirimlerin yine tadı yok!” demeniz muhtemel. O hâlde, sizde hayal kırıklığı yaratan indirim dönemlerini beklemeksizin, oyunlardaki indirimleri günü gününe görüntülemeye ne dersiniz? Yanıtınız olumluysa çoklu platform desteği sunarak oyunları en uygun fiyata hangi dijital dağıtım platformunun sunduğunu gösterebilen IsThereAnyDeal’i kullanmaya hemen başlayabilirsiniz. Platformun geliştiricisi, Augmented Steam ekibiyle aynı. Unutmadan, bu platformdaki ekstraları kullanmak için de Steam hesabınızla giriş yapmanız lazım.

4) HowLongToBeat

Kabul edelim, Steam’den, özellikle indirim dönemlerinde bir heves aldığımız oyunların az bir kısmını bitirdik ve oyunların büyük kısmı, yüzlerine bakacağımız günleri merakla bekliyor. Aslına bakarsanız, bunda zamansızlığın yanı sıra oyunları, ne kadar sürede bitirebileceğimizi bilemememizin de etkisi var. Peki, Steam kütüphanenizdeki oyunları kaç saatte bitirebileceğinizi öğrenmeyi ister misiniz? HowLongToBeat’te hesap oluşturup Steam kimliğinizi tanıtarak sahip olduğunuz oyunları teker teker ya da toptan kaç saatte bitirebileceğinizi görebilirsiniz. Eğer 1000’e yakın oyununuz varsa, toplam süreye bakmanızı önermeyiz; karşılaşılan süre, biraz korkutucu olabiliyor.

5) Bnetlauncher

World of Warcraft, Diablo veya Overwatch gibi oyunlarla aranız olmasa da yeni Call of Duty oyunlarının Battle.net’te yayımlanması nedeniyle Blizzard’ın launcher’ını bilgisayarınıza kesin kurmuşsunuzdur. Battle.net’teki oyunlarınıza Steam üzerinden erişme fikri size de güzel geliyorsa, Bnetlauncher eklentisini kullanmanızı öneririz.

Paylaş: