Üniversitede Okurken Mobil Oyun Yapıp Kariyerinizi Şekillendirmek İster misiniz?
Toplu taşıma araçlarında, sokakta, kafede veya herhangi bir yerde, insanların ellerindeki telefonla ne yaptıklarına hiç dikkat ettiniz mi? Evet, özellikle iletişim araçlarını kullanmayan hemen herkes, boş vakitlerini mobil oyunlarla geçiriyor. Kimileri daha geleneksel oyunlara, kimileriyse hyper-casual olarak nitelendirilen, genellikle tek elle de oynanabilen ücretsiz yapımlara zaman ayırıyor. Bu oyunların tamamını dev oyun şirketlerinin geliştirdiğini düşünmeyin. Çok ünlü olan birçok yapım, tek bir kişinin ya da küçük ekiplerin ellerinden çıkabiliyor. Hatta bazı oyunlar, üniversite öğrencileri tarafından üretiliyor.
Bir Yandan Okuyup Diğer Yandan Oyun Geliştirmek Hayal Değil
Oyun motorları ve ücretli-ücretsiz araçlar sayesinde oyun geliştirme sürecine, bundan birkaç yıl öncesine kıyasla daha kolay dâhil olabilirsiniz. Tamamen ücretsiz şekilde edinebileceğiniz oyun motoru Unity, hem iki boyutlu hem de üç boyutlu oyunlar hazırlamanız için ideal platformlardan biri. Örneğin Angry Birds gibi basit görselli oyunlar da Call of Duty Mobile gibi mobil oyun dünyasındaki en sağlam grafiklere sahip yapımlar da Unity ile hazırlandı. Tabii bu örneklere bakıp böyle oyunlar geliştiremeyeceğinizi düşünmeyin. Çünkü internette yardım alabileceğiniz sayısız kaynak, pek çok Unity kursu var.
Oyun geliştirme sürecine tek başınıza başlamayacak ve üniversitedeki oyunsever arkadaşlarınızla aynı projeyi ayağa kaldırmak için görev dağılımı yapacaksanız işleriniz daha da kolaylaşacaktır. Ekip olarak hareket ettiğinizde kadrodaki herkes kendi ilgi alanı, bilgisi ve yeteneğine uygun alanda çalışıp projenin en iyi şekilde nihayete erdirilmesini sağlar. Aynı zamanda görev dağılımı sayesinde okuldaki derslerinizi aksatmadan hayalinizdeki oyunu, en kısa sürede hayata geçirip dijital dağıtım platformlarından yayımlayabilirsiniz.
Oyun Oynamak İçin de Oyun Geliştirmek İçin de Güçlü Bir Bilgisayar Şart
Mobil oyun geliştirmeye karar verdiyseniz,projenizi gerçeğe dönüştürme noktasında atacağınız ilk adım, güçlü bir bilgisayar edinmek olmalıdır. Zira adını andığımız ve anmadığımız oyun motorları, sistem kaynaklarını fazlaca kullanabiliyor. Hazırlayacağınız oyunun türü ve grafik stiline bağlı olarak başvurabileceğiniz Maya, 3ds Max gibi üç boyutlu modelleme, animasyon ve görsel efekt araçlarının da güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duyduğunu bilmelisiniz. Eğer bunlar gibi yüksek bütçeli profesyonel araçlar yerine Blender gibi tamamen ücretsiz yazılımlardan destek alacaksanız aynı durum Blender için de geçerli. Özellikle işlemci ve ekran kartı performansı yüksek bilgisayarlar, böylesi araçları kolayca kullanabilmenize imkân tanır. Bunlara ek olarak çizim, boyama gibi süreçlerde takım arkadaşlarınıza esneklik kazandıracak Photoshop ve Illustrator gibi uygulamalar da performanslı bilgisayarlarla takılmadan çalışıyor.
Bir oyun geliştirmek için yazılım mühendisliği veya dijital oyun tasarımı bölümünde okumanız gerekmiyor. Yeterince tutkunuz, azminiz ve tabii ki canavar gibi bir bilgisayarınız varsa tüm dünyada ses getirecek oyun projelerine imza atabilirsiniz. Monster Notebook tarafından gerçekleştirilen “Okula Dönüş Kampanyası” kapsamında indirimli fiyatlarla sahip olabileceğiniz Abra, Tulpar ve Semruk serilerinden oyun bilgisayarlarıyla hem oyun fikirlerinizi gerçeğe dönüştürebilir hem de favori bilgisayar oyunlarınızı kusursuz şekilde tecrübe edebilirsiniz.