Yeni Nesil NVIDIA GTX 1650 ve 1660Ti Ekran Kartlı Laptop’lar Monster’da!

Monster Notebook  17 Mayıs 2019

İncelemeler

Akıcı bir oyun deneyimi için güçlü işlemcilere eşlik eden yüksek performanslı ekran kartları gerekiyor. Geliştirdiği grafik yongalarıyla oyun tutkunlarının yakından tanıdığı NVIDIA, GeForce GTX ailesine, yeni nesil Turing mimarisiyle hazırladığı yeni üyeler kazandırıyor. NVIDIA GeForce GTX 1650 Full HD çözünürlükte akıcı oyun tecrübesi vadederken NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti ise Full HD ve 2K çözünürlükte tatmin edici başarım sunuyor. NVIDIA’nın hazırladığı yeni grafik yongalarını zaman kaybetmeden yüksek performanslı oyun bilgisayarlarına ekleyen Monster, yeni nesil oyunların, grafik detay seviyesinden feragat edilmeden oynanabilmesini mümkün kılan bilgisayarlara imza atıyor.

Yeni Nesil GeForce GTX 16 Serisi ile Nasıl Yenilikler Geliyor?

2019’un ikinci çeyreğinde teknoloji meraklılarıyla hem ekran kartı hem de grafik yongası olarak buluşan NVIDIA GeForce GTX 16 serisi, markanın RTX 20 serisi ekran kartlarına eklediği Ray Tracing özelliğinin yer almadığı versiyonları olarak biliniyor. Turing mimarisinin getirilerinden yararlanan modellerin grafik yongaları, 12 nm üretim teknolojisiyle geliştiriliyor. Üretim teknolojisinin ilerlemesi, kartların çalışma frekanslarının artmasına zemin hazırlıyor, bu da daha yüksek performans anlamına geliyor. Aynı zamanda daha düşük güç tüketen modeller, konumlandırıldıkları oyuncu bilgisayarlarının daha az ısınmasını ve düşük gürültüyle çalışmasını sağlıyor.

NVIDIA GeForce GTX 1650 ekran kartında 896 CUDA çekirdeği yer alıyor ve bu çekirdekler standart hızda 1485 MHz, Boost hızında ise 1665 MHz frekanslarında görev alıyor. 4 GB DDR5 bellekle donatılan ekran kartının bellek hızı ise 8 Gbps seviyesine ulaşıyor.

NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti modelinde ise 1536 CUDA çekirdeği bulunuyor. 1500 MHz standart hıza sahip çekirdekler, 1770 MHz Boost hızıyla dikkate değer bir performans sunuyor. Küçük kardeşinden farklı olarak 6 GB GDDR6 bellekle gelen model, 12 Gbps bellek hızıyla performans konusundaki iddiasını sürdürüyor. Her iki bilgisayarda, Ansel ve G-SYNC gibi teknolojilerin yanında GeForce Experience desteği yer alıyor.

NVIDIA GeForce GTX 1650 Ekran Kartlı Monster Laptop’lar Güncel Oyunlara Açılan Kapınız Olacak

Pek çok oyuncu için yeterli seviyede başarım sağlayan ve bellek kapasitesiyle yeni nesil oyunların ihtiyacı olan bellek miktarını rahatlıkla karşılayan NVIDIA GeForce GTX 1650, gerçekleştirilen testlerde başarılı sonuçlar alıyor.

NVIDIA GeForce GTX 1650 ekran kartına ev sahipliği yapan Abra A5 V15.1 15.6″ Oyun Bilgisayarı, CPU cephesinde 9. nesil Intel Core i5-9300H işlemcisiyle besleniyor. Her iki donanım bileşeninin yüksek performanslı olması, Full HD çözünürlükte, akıcı oyun deneyimi elde edilebilmesine katkıda bulunuyor. 15.6 inçlik Full HD mat IPS ekran, bu noktada oyuncuların gereksinimlerine yanıt veriyor. 8 GB DDR4 RAM ve 256 GB SATA III M.2 SSD de oyun yükleme sürelerinin kısalmasına olanak verirken oyun içi performansın da tepede seyretmesini sağlıyor. Dört bölge aydınlatmalı RGB klavye ise günün her saatinde oyun oynanabilmesine zemin hazırlıyor.

Daha fazla merkezi işlem gücüne ihtiyaç duyanları ise Abra A7 V11.1.2 17.3″ Oyun Bilgisayarı bekliyor. Diğer modelle ekran kartı, RAM ve RGB klavye tarafında özellikleri aynı olan bilgisayarın Intel Core i7-9750H işlemcisi bulunuyor. 256 GB M.2 SSD ile veri aktarım hızında iddialı laptop, Windows 10 Home SL işletim sistemiyle geliyor.

2K ve Üstü Çözünürlük Sunan NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti Ekran Kartlı Monster Laptop’lar Maksimum Hakimiyet Sunuyor

NVIDIA’nın donanım alanındaki uzmanlığı, yazılımlarındaki başarıyla birleşince oyuncular için yepyeni kapılar açılıyor. DSR teknolojisi aracılığıyla ekranın doğal çözünürlüğünden daha yüksek çözünürlüklerde oyun oynanabilmesini mümkün kılan NVIDIA, güçlü grafik yongası ile gelen GeForce GTX 1660 Ti modeliyle oyunculara çözünürlük seçimi noktasında özgürlük sunuyor.

2.1 kilogramlık ağırlığıyla taşınabilirlik açısından dikkat çeken Tulpar T5 V19.1 15.6″ Oyun Bilgisayarı, Intel Core i7-9750H ve NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti ikilisiyle yeni nesil oyunlara meydan okuyor. Popüler oyunların birçoğunu Full HD çözünürlükte 100 fps civarında, 2K çözünürlükte 60 fps ve üzeri oranlarda rahatlıkla çalıştıran sistem, 16 GB DDR4 RAM ve 256 GB M.2 SSD ile performansını katlıyor. Model, 15.6 inçlik Full HD mat IPS ekranı ve dört bölge aydınlatmalı RGB klavyesiyle de oyuncuları cezbediyor.

Oyun keyfini daha geniş ekranda sürdürmeyi hedefleyen ve oyunlarda, rakiplerine soğuk terler döktürmek isteyenler ise tercihlerini Tulpar T7 V19.3.1 17.3″ Gaming Laptop modelinden yana kullanıyor. GTX 1660 Ti ekran kartının sunduğu yüksek kare/saniye oranını, 17.3 inç genişliğindeki 144 Hz yenileme hızına sahip mat ekranıyla karşılayan notebook, RGB LED aydınlatmalı mekanik klavyesiyle oyunlarda maksimum hakimiyet vadediyor. 16 GB DDR4 RAM, Samsung marka 256 GB M.2 SSD ve 1 TB 7200 RPM dönüş hızına sahip Seagate Barracuda Pro hard diskle desteklenen model, 64-bit Windows 10 Home SL işletim sistemiyle memnuniyet yaratıyor.

Paylaş: