Intel Core i7-11800H İşlemcili Monster Laptop Modelleri ile Oyuna Hazır Olun!

Monster Notebook  5 Temmuz 2021

İncelemeler

Bir yandan devam eden oyun yağmuru, diğer yandan Windows 11 işletim sistemiyle standart hâline gelecek olan DirectStorage gibi teknolojiler, oyuncuların heyecanlı zamanlar yaşamalarını sağlıyor. Yeni teknolojileri kullanan modern oyunlar yoldayken sistemlerini güncellemek isteyen oyun tutkunları, Intel’in cesur adımlarını yakından takip ediyor. Önceki nesil işlemcilerinde sekiz çekirdek ve on altı izlekli çözümlerini laptop’larda kullanılabilir kılan Intel bu defa, Tiger Lake kod adlı işlemcileriyle yepyeni bir üretim teknolojisine yer veriyor. Böylece kendi alanında rakipsiz olmayı sürdürüyor.

11. Nesil Intel Core i7-11800H İşlemcili Laptop Performans Bayrağını Zirveye Taşıyor

Intel Core i7-11800H İşlemcili Monster Laptop İş insanı, profesyonel tasarımcı ya da oyuncu olması fark etmeksizin, hemen herkesin yüksek performanslı işlemci denildiğinde aklına ilk gelen ürün örneklerine imza atan Intel, yarım asrı geçen sektör serüveninde bir kez daha devrimsel yeniliklerle kullanıcıların karşısına çıkıyor. 14 nm üretim teknolojili önceki nesil işlemcilerinden farklı olarak bu defa 10 nm SuperFin teknolojili işlemcilere hayat vererek güç tüketimi konusunda iddialı, hesaplama başarımı noktasında ise kendi segmentinde rakipsiz olan Intel Core i7-11800H işlemcisini sunuyor.

Ortaya koyduğu ilk bilgisayar örneklerinden itibaren Intel ile iş birliği yaparak geliştirdiği bilgisayarları, Intel’in işlemcileriyle birer performans canavarına dönüştüren Monster, Intel Core i7-11800H laptop modelleri ile uzun zamandır taşıdığı performans bayrağını zirveye çıkarıyor. Oyuncuların her türlü gereksinimine yanıt verecek altyapıya sahip bilgisayarlar, yalnızca oyun seanslarının değil, aynı zamanda yayın süreçlerinin de yegâne merkezi hâline geliyor.

i7-11800H Laptop Modelleri İle Hem Eğlenin Hem de Yaratıcılığınızı Konuşturun

 Yıllardır, yüksek saat hızlarında çalışabilmesi sayesinde hem tek çekirdek hem de çoklu çekirdek performansında rakiplerini geride bırakan Intel işlemciler, oyuncuların yüzünü hep güldürüyordu. 11. nesil Tiger Lake işlemcilerinin yalnızca masaüstü sürümlerinde değil, laptop versiyonlarında da kullanıcıları bir dizi yenilikle karşılayan Intel; verimlilik odaklı mobil işlemcilerinin ardından, oyuncuların ve içerik üreticilerinin de beklentilerini fazlasıyla karşılayan çözümleri ürün listesine ekliyor. Intel Core i7-11800H laptop modelleri, bu nedenle son zamanların en önemli teknolojik gelişmelerinden biri kabul ediliyor.

Çok oyunculu çevrim içi oyunlarla zaman geçirip bir yandan yayın yapan, bunun yanında yayınlarını kaydederek daha sonra paylaşmayı hedefleyen profesyonel yayıncı ve oyuncular, haklı olarak yüksek performans gösteren bir işlemci arayışına giriyor. i7-11800H işlemcili notebook modelleri, bu noktada kullanıcıların imdadına yetişiyor. Yepyeni bir mimari ile geliştirilen Intel Core i7-10800H işlemci, 10 nm SuperFin teknolojisinin hakkını veriyor. Mobil işlemcilerde kolay kolay görülmeyecek bir önbellek boyutu ile gelen işlemcide 24 MB Intel Smart Cache bulunuyor. Bu sayede aynı çekirdek sayısına sahip olan ve aynı frekansta çalışan fakat daha düşük ön bellekli işlemcilerden daha fazla işlem gerçekleştirebilen i7-10800H; oyunlar başta olmak üzere video düzenleme araçları, render gerektiren tasarım uygulamaları ve iterasyon temelli hesaplama yazılımlarında gerek önceki nesil işlemcilere gerekse muadili konumundaki çözümlere fark atıyor.

Intel Tiger Lake Core i7-11800H İşlemcili Laptop Çeşitleri İle Sınırlarınızı Aşın

Performansın yalnızca işlemcinin ham hesaplama gücüyle olmadığını, işlemciye eşlik eden yüksek hızlı sistem belleklerinin de bilgisayarın genel performansını artırdığını bilen Intel, yeni nesil işlemcisine DDR4-3200 bellek desteği getiriyor. Her türlü kullanım sürecinde, özellikle de oyunlarda bellek hız farkı rahatlıkla hissedilebiliyor. Ayrıca gerçekleştirilen birçok test, rakamlarla da başarım artışının görülebilmesini mümkün kılıyor. Intel Core i7-11800H notebook modellerinde maksimum çift kanal bellek kullanılabilmesine ortam hazırlayan işlemci, 51.2 GB/s’lik bellek bant genişliği ile dikkat çekiyor.

Enerji verimliliği noktasında oldukça iyi iş çıkaran Intel Core i7-10800H, 35 ila 45 Watt’lık TDP değeriyle geliyor. En düşük TDP değerinde saat hızını 1.90 GHz frekansına indirerek verimlilik-performans dengesini başarıyla sağlayan işlemci, nominal TDP değerine ulaştığında ise 2.30 GHz’lik taban hızına geçiyor. Sıcaklık değerlerine bağlı olarak tek çekirdekte Turbo frekansını 4.60 GHz gibi ileri bir seviyeye çıkarabilen işlemci, bu durumu sentetik test araçlarında yüksek skorlar şeklinde sergiliyor.

İşlemcilerinin birçoğunda olduğu gibi i7-11800H modelinde de yerleşik grafik işlemci bulunduran Intel, 11. nesle özel yongayı birçok açıdan güçlendiriyor. Maksimum 1.45 GHz frekansında çalışabilen grafik işlemcisi, DisplayPort üzerinden bağlantılarda 7680 x 4320 piksel çözünürlüğü 60 Hz yenileme hızıyla destekliyor. DirectX 12.1, OpenGL 4.6 gibi güncel grafik kütüphanelerini destekleyen yonga, i7-11800H işlemcili laptop modellerine aynı anda dört monitör bağlanabilmesine imkân tanıyor.

PCIe Gen4 teknolojisine adım atan Intel’in, bu teknolojinin sunduğu olanaklardan tüm kullanıcıların yararlanabilmesini sağlayan Intel Tiger Lake Core i7-11800H laptop modelleri, 20 PCI Express hattı barındırıyor. Bunlara ek olarak i7-11800H ile teknoloji tutkunlarının karşısına yepyeni teknolojiler de çıkıyor. Intel Deep Learning Boost, Intel Gaussian and Neural Accelerator 2.0 ve Intel Adaptix, bahse konu teknolojilerden bazılarını teşkil ediyor.

i7-11800H İşlemci Nasıl?

 Oyun tutkunları ve dijital içerik üreticileri için özel olarak tasarlanan ve geçmiş nesillere kıyasla enerji verimliliği/performans tarafında Intel’in mobil işlemci cephesinde attığı en önemli adımlardan biri olarak değerlendirilen i7-11800H, kendi segmentinin en iddialı çözümü hâline geliyor. Bu sayede i7-11800H notebook çeşitleri de performans beklentisi yüksek kullanıcıların radarına rahatlıkla giriyor.

Tarafsız testler gerçekleştiren teknoloji yayınları tarafından da önceki nesil işlemcilere kıyasla daha güçlü olduğu ispat edilen işlemci, Intel Tiger Lake Core i7-11800H notebook modelleri ile yapılan sentetik testlerde inanılmaz puanlar alıyor. Cinebench R20 test aracının tek çekirdek testinde önceki neslin kaslı mobil işlemcilerinden Intel Core i7-10875H 483,5 puan alırken Intel Core i7-11800H ise 580 puanla testin yıldızı oluyor. Aynı yazılımın çok çekirdek testinde ise bu fark daha da açılıyor ve 10875H 3391,5 puan alırken 11800H 4918 puanla zirveye oturuyor. Benzer farklar Blender, Geekbench 5.3 tek çekirdek-çok çekirdek gibi uygulamalarda da gözlemleniyor. Kısacası 11. nesil Intel Core i7 işlemcili laptop alanların sırtı en zorlu uygulama ve oyunlarda bile yere gelmiyor. (Kaynak: https://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html)

Intel Tiger Lake Core i7-11800H İşlemcili Tulpar T5 V21.7.1 15,6″ Gaming Laptop İle Oyun Başlasın!

Tulpar ailesindeki tüm bilgisayarları üstün donanımlarla zenginleştiren Monster, kullanıcıları şaşırtmıyor ve Tulpar T5 V21.7.1 15,6″ gaming laptop ile oyuncuların diledikleri her oyunu yüksek çözünürlükte, akıcı oynayabilmelerine imkân tanıyan bir modele imza atıyor.

Güçlü görünümünü, kolay taşınabilir oluşuyla destekleyen 19,9 mm’lik kalınlığa ve magnezyum alaşımlı kasası sayesinde 1,7 kilogramlık ağırlığa sahip olan oyuncu bilgisayarı, 15.6 inç genişliğinde IPS ekranla geliyor. QHD (2560 x 1440 piksel) çözünürlüklü yapıdaki ve 165 Hz yenileme oranına sahip ekranın %100 sRGB desteklemesi, oyun ve multimedya meraklıları kadar dijital içerik üreticilerinin de takdirini kazanıyor.

Kasasının ön tarafında RGB LED aydınlatma şeridi yer alan ve RGB LED aydınlatmayı dört bölgeli olarak klavyesinde de bulunduran model, Sound Blaster Cinema 6 Plus destekli 4 Watt’lık hoparlörü ile dijital içeriklerin ek bir ses sistemi olmadan da keyifle takip edilebilmesini mümkün hâle getiriyor. Bağlanabilirlik noktasında da yüz güldüren 11. nesil Intel Core i7 işlemcili notebook; ikinci nesil USB portları, Thunderbolt 4, HDMI 2.1 portu gibi fiziksel bağlantı noktalarına ek olarak Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.1 teknolojilerini de beraberinde getiriyor.

Yeni nesil Intel işlemcisi ve HM570 yonga setinin tüm avantajlarını oyun meraklılarının önüne seren gaming laptop, yerleşik donanım bileşenleriyle günceli yakalıyor. NVIDIA’nın yüksek performanslı mobil ekran kartlarından GeForce RTX 3070 Max-Performance (8 GB) grafik işlemcisine sahip bilgisayar, en yeni oyunların 2K (1440p) çözünürlükte takılmadan oynanabilmesini olanaklı kılıyor. İşlemci ve yonga setinin güncelliğinden yararlanan model, toplam 16 GB’lık DDR4 3200 RAM ile geliyor. Intel’in PCIe Gen4 teknolojisine dâhil olmasıyla bilgisayarın SSD performansı da arşa ulaşıyor. 1 TB kapasiteli Samsung PM9A1 NVMe M.2 SSD ile yapılandırılan modelin SSD hızı; okumada 7000 MB/s, yazmada ise 5100 MB/s’lere ulaşıyor. Böylece işletim sistemi ve oyunların yükleme süreleri, göz açıp kapayıncaya kadar tamamlanıyor.

Intel Tiger Lake Core i7-11800H İşlemcili Gaming Laptop Monster Tulpar T7 V21.7.1 17,3″ İle Rakiplerinizle Aranızdaki Farkı Açın

Tulpar-T7-V21.7Gerek tasarımı gerekse teknik özellikleri ile küçük boyutlu kardeşiyle benzerlikler taşıyan Tulpar T7 V21.7.1 17,3″ daha geniş ekranda etkileyici ve keyifli bir oyun deneyimi yaşamak isteyenlere hitap ediyor. 20 mm’lik kalınlığı ve 2,3 kilogramlık ağırlığı ile taşınabilirlik açısından oyun tutkunlarına avantaj kazandıran geniş ekranlı laptop’ın 17.3 inçlik ekranı, 1440p çözünürlüğü ve 165 Hz’lik yenileme hızıyla sahiplerini memnun ediyor. IPS formundaki ekran, renk doğruluğu noktasındaki başarısını sRGB’yi %100 oranında desteklemesiyle taçlandırıyor.

Dâhilî donanım bileşenleri noktasında, 15.6 inçlik modele kıyasla çeşitli farklılıklar içeren 17.3 inçlik notebook’ta, ekran kartı olarak NVIDIA GeForce RTX 3060 Max-Performance (6 GB) yer alıyor. Bu donanımın haricinde işlemci, RAM ve SSD gibi birimlerde herhangi bir farklılık bulunmuyor.

Şimdiye kadar Intel işlemcili Monster oyuncu bilgisayarlarının gücüyle tanışmadıysanız yeni nesil Intel Core i7-11800H işlemcili Monster Tulpar modelleri, sizin için güzel bir başlangıç olabilir.

 

Paylaş: