Steam Trade URL Nasıl Bulunur? Steam Takas Linki Nedir?

Monster Notebook  13 Şubat 2021

Oyun

Arkasında Gabe Newell gibi bir dâhinin olduğu Valve Corporation’ın, Steam’e can vermesinin üzerinden neredeyse 20 yıl geçmiş olmasına karşın Steam, popülerliğini artırarak varlığını sürdürüyor. İlk etapta yalnızca Valve oyunlarının dijital olarak dağıtımı ve çevrim içi özelliklerinin değerlendirilebilmesi için tasarlanan Steam’in kullanıcı kitlesini genişletmesi, platforma eklenen özelliklerle mümkün oluyor. Önce üçüncü parti oyunların ve yazılımların platforma dâhil edilmesi, ardından oyuncuların, birbirleriyle iletişim kurabilecekleri sosyal ağ benzeri bir altyapı sunması, yine oyunların, kendilerini ifade edebilecekleri birçok özelleştirme sunması Steam’i, bugün bile benzersiz kılıyor. Ne var ki, 2003 yılında hayata gözlerini açan oyun dağıtım platformuna 2012 yılının sonlarında eklenen Topluluk Pazarı özelliği, oyun tutkunları için hem küçük çaplı bir kazanç kapısı hâline geliyor hem de dijital içerik koleksiyonlarına, para ödeyerek ya da takas yöntemiyle yeni ögeler ekleyebilmelerine fırsat tanıyor. 

Peki, Topluluk Pazarı aracılığıyla neler alınıp satılabiliyor, daha da önemlisi Steam Trade URL olarak da bilinen Steam takas linkleri nasıl üretiliyor ve öğrenilebiliyor? Gelin bu soruların yanıtlarını birlikte arayalım.

CS:GO Kasalarından Little Nightmares Koleksiyon Kartlarına Dek Sayısız İçerik

Steam uygulaması ya da web sayfası üzerinden giriş yaparak takip edilebilen Topluluk Pazarı, Valve’ın zaman zaman yaptığı güncellemelerle daha olgun hâle geliyor. Platformun 2021 başı itibarıyla Topluluk Pazarı’nda; Dota 2, PAYDAY 2, Counter-Strike: Global Offensive, Rust, Team Fortress 2 gibi gerek yeni gerekse biraz yaşlı oyunlar öne çıkıyor. Pazar sayfasının sağ kısmında “Oyuna Göre Ara” kısmından “Daha fazlasını göster”e tıklandığında ise onlarca oyun listeleniyor. İlgili oyunların koleksiyon kartları, oyun içinde değerlendirilebilen silahlar ve silah skin’leri, nadir bulunan oyun içerikleri, pazar aracılığıyla alınabiliyor, takas edilebiliyor ya da satılabiliyor. Bunun yanında CS:GO gibi oyunlarda sürpriz içerik bulunduran kasalar da pazarın, en çok alınıp satılan eşyaları arasında yer alıyor.

Bir dönem, satılabilmesi için ekstra güvenlik önlemi olarak Steam’in akıllı cep telefonu uygulaması aracılığıyla onay verilmesi istenen koleksiyon kartlarının ise alım satım sirkülasyonu hayli yüksek seyrediyor. Oyuncuların koleksiyon malzemesi olarak değerlendirebilmelerine, tam sayıya ulaştırdıklarında farklı seviyelerde rozet oluşturabilmelerine ya da diledikleri takdirde, cevhere dönüştürüp farklı kartlar üretebilmelerine veya bu cevherleri satarak cüzdanlarına para ekleyebilmelerine imkân sağlayan koleksiyon kartları, pazarın en çok rağbet gören unsurları içerisinde bulunuyor.

Topluluk Pazarı İçerisinde Takas ve Satışın Etkili Yolu: Steam Takas Linkleri

Her dakika yüz binlerce işlemin yapıldığı Steam Topluluk Pazarı, geleneksel yöntemlerle kullanıldığında, Steam’in; masaüstü uygulaması, akıllı cep telefonu uygulaması ve web sayfası yeterli oluyor. Alınmak istenen dijital ögeler, elle aratılarak bulunabiliyor, envanterini herkesin ya da arkadaşlarının görebileceği şekilde ayarlayan kullanıcıların envanterlerindeki malzemelere talip olunabiliyor. Tüm bunların yanında, sahip olduğu dijital unsurları satışa çıkarmış olan kullanıcıların eşyaları da talep edilen meblağ ödenerek kolayca satın alınabiliyor.

Daha kapsamlı alışverişler/takaslar gerçekleştirmek isteyenler ise üçüncü parti takas sitelerinden, kendilerinin ya da başkalarının hazırladığı takas botlarından yararlanabiliyor. Ancak botların hangi profil sahibinin eşyalarını alacağını, kullanıcıların yönlendirmesiyle öğrenmesi gerekiyor. Bu noktada devreye, Steam takas linkleri giriyor. Steam hesabı üzerinden kolayca öğrenilebilen takas linki, sabit bırakılabildiği gibi arzu edildiği takdirde değiştirilebiliyor. Steam Trade URL şeklinde bilinen takas linkini öğrenmek ise saniyeler sürüyor. İlgili linki bulmak için Steam’in masaüstü uygulaması ya da web sayfası üzerinden Profil kısmı altında yer alan “Envanter”e tıklamak ve açılan sayfadan mavi renkteki “Takas Teklifleri” tuşuna basmak, son olarak ise “Bana kimler Takas Teklifleri gönderebilir?” kısmına tıklamak gerekiyor. “Üçüncü Parti Siteler” başlığının hemen alt tarafında Takas URL’si görülüyor. İlgili link, aynen kullanılabildiği gibi “Yeni bir URL oluştur” tuşu kullanılarak yeni bir adres de hazırlanabiliyor.

Paylaş: