En iyi 10 Kovboy Temalı Oyun

Monster Notebook  10 Nisan 2023

Oyun

Cesaretin macerayla iç içe geçtiği ve maceranın sonunda, adaletin öyle ya da böyle tecelli ettiği kovboy teması, diğer pek çok sanat dalında olduğu gibi video oyunlarında da kendine yer buluyor. Amerikan kültürünün en popüler unsurlarından biri olan kovboy ve Vahşi Batı temasını başarılı şekilde uygulayan sayısız oyun üretildi. Ama aralarından bazıları, bu yazının da konusu olacak kadar başarılıydı. Gelin, en iyi 10 kovboy temalı oyun hangileriymiş, kronolojik sıralama eşliğinde birlikte göz atalım.

Sunset Riders (1991)

1990’ların başlarında Türkiye’deki arcade (Atari) salonlarının da vazgeçilmezi olan Sunset Riders, Japonya merkezli Konami tarafından geliştirilmiş olsa da Vahşi Batı ve kovboy temasını oldukça iyi işliyor, oyuncunun detaylarda kaybolmasını sağlıyordu.

Outlaws (1997)

FPS türünün emekleme aşamasını geçip ayağa kalkmaya başladığı dönemde, oyun dünyasında fırtınalar estiren LucasArts’ın elinden çıkan Outlaws, Clint Eastwood’un “İyi, Kötü ve Çirkin” gibi filmlerinden izler taşıyordu.

Desperados: Wanted Dead or Alive (2001)

2000’lerin başlarında ortaya çıkan ve iterasyonları, günümüze kadar ulaşan Desperados, listedeki aksiyon macera ağırlıklı oyunlardan, gerçek zamanlı taktik türünün başarılı bir temsilcisi olarak ayrılıyor.

Red Dead Revolver (2004)

Rockstar Games’in, Grand Theft Auto serisinden sonra en sevilen oyun serilerinden birine dönüşecek olan “Red Dead” serisinin oluşmasını sağlayacak olan ilk halka, Red Dead Revolver’dı.

Gun (2005)

Vahşi Batı ve kovboy temalı oyun bakımından hayli bereketli geçen 2000’li yılların ilk yarısına damgasını vuran Gun, bugün, Infinity Ward saflarında yer alan Neversoft’un unutulmaz aksiyon macera oyunlarından biriydi.

Call of Juarez (2006)

Adını daha çok Dead Island ve Dying Light serileriyle öğrenen ancak geçmişinde son derece başarılı kovboy temalı oyunlar yapan Polonyalı Techland’in elinden çıkan ilk Call of Juarez, FPS kamera açısıyla ve başarılı sunumuyla dikkatleri üstüne çekiyordu.

Red Dead Redemption (2010)

Açık dünya formunda aksiyon macera oyunları konusunda rakipsiz konumdaki Rockstar Games’in “Red Dead” serisinin ikinci üyesi; devasa dünyası, harikulade senaryosu ve etkileyici oynanışıyla akıllara kazınıyordu.

Red Dead Redemption 2 (2018)

Sadece kovboy temalı aksiyon macera oyunu olmakla kalmayıp bir oyunun, oyuncuda bırakabileceği maksimum etkiyi bırakma konusunda da iyi iş çıkaran, görev akışından ayrıntılı ve yaşayan dünyasına dek her noktasıyla RDR 2, şimdiye kadar yapılmış en iyi vahşi batı oyunu. Yapım, yüksek sistem gereksinimleri nedeniyle canavar gibi oyun bilgisayarları modelleri ile akıcı görseller eşliğinde oynanabiliyor.

Hard West 2 (2022)

İlki, 2019 yılında oyuncularla buluşan ve kovboy temasına sahip tabanlı strateji oyunlarına ilgi duyanların beğenisini kazanan Hard West 2, sadece türü ve temasıyla değil, oyuncuyu içine alan atmosferiyle de de geride bıraktığımız yılın en iyi oyunlarından biriydi.

Evil West (2022)

God of War’dan ilham aldığı yakın dövüş mekaniklerini Vahşi Batı ve kovboy temasıyla aynı potada eritip karşımıza çıkaran Evil West, kimi oyuncuların beklentilerini karşılamamış olsa da tepeleme aksiyon ve eğlence sunması sayesinde listemize girmeye hak kazandı.

Paylaş: